Nissan Ariya preview

Foto: Nissan

Nissans spændende elektriske crossover, Ariya, har for kort tid siden været på lynvisit i Danmark i en gylden præproduktionsmodel.

Vognen er den første, der er bygget på Nissans nye elbilsplatform og lægger sig størrelsesmæssigt mellem Nissan Qashqai og den store Nissan X-Trail. At den er rummelig som sidstnævnte lægger man for alvor mærke til, når man kommer ind i den futuristiske kabine.

Materialerne er lækre, her er hightech muligheder som headup display og digitalt bakspejl, og alle flader er desuden helt rene og overskuelige med cool nedfældede vibrations touchknapper langs instrumentpanelet og på midterkonsollen. De elegante designdetaljer med Kumikomønstret lys i dørene er standard. Her er ingen kardantunnel, men fladt gulv både for og bag, midterkonsollen kan derfor skubbes frem eller tilbage og sammen med det hævede bagsæde giver det unægtelig en ekstra følelse af rummelighed herinde.

Udefra er Ariya ligeledes nytænkt og ren i linjerne med tanke for aerodynamik i det nye futuristiske japanske designsprog “Horizon”, som vi fremover vil se på de elektriske modeller fra Nissan.

Ariya vil kunne fås med to størrelser batteri på enten 63 eller 87 kWh og er placeret i bunden. Elmotoren ligger foran og på vogne med firehjulstræk er der desuden en elmotor under gulvet i bagagerummet. Rækkevidden er på enten 340 eller 500 kilometer, hestekræfterne på enten 218 eller 394, hvor sidsnævnte med firhjulstræk og teknik fra Nissan GT-R vil kunne trække den store vogn fra 0 – 100 km/t på 5 sekunder.

Lynladning er også muligt, hvilket kan give vognen hele 300 kilometer tilbage på “tanken” på blot 30 minutter.

Forsalget af Nissan Ariya begynder i sensommeren 2021 og den nye elektriske crossover forventes på dansk asfalt i begyndelsen af 2022. Prisen skønnet at blive fra lidt under kr. 400.000,- til kr. 500.000,-

https://www.instagram.com/stories/highlights/17878950812077197/

Author: Malene Raith

Share This Post On