BMW iX rykker tættere på

Foto: BMW

Nok startede de tidligt, så gik de lidt i stå, men nu har BMW for alvor sat skub i de elektriske biler igen. Den kompakte SUV iX3 er allerede i produktion, så venter den elektriske 4-serie variant i4, og endelig kommer denne her: BMW iNext. Som nu har skiftet navn til iX.

Det nye teknologiske flagskib, som BMW selv kalder det, er bygget på en helt ny elektrisk platform, og får nogenlunde samme længde og bredde som X5, samme højde som X6 og en hjulstørrelse, der kalder på X7. For- og baglygter er de smalleste på en BMW ever, til gengæld er der ikke blevet sparet på den nye markante signaturgrill, som genkendes fra den nye 4-serie. Vinduerne er rammeløse og dørene åbnes med en knap.

BMW forventer, at iX får en motorydelse på 500 hestekræfter, som gør det muligt at flytte sig fra 0-100 km/t på under 5 sekunder, batterikapaciteten bliver på over 100 kWh og rækkevidden på mindst 600 kilometer. Den vil kunne hurtigoplades med op til 200 kW, hvilket kan give 120 kilometers rækkevidde på ti minutter eller 80 procent (fra ti) på under 40 minutter.

BMW skirver desuden: “Batterierne i BMW iX er designet som en del af en langsigtet ressourcecyklus og muliggør en høj grad af genanvendelse. Den strøm, der bruges til at producere battericellerne og højspændingsbatteriet som helhed, kommer udelukkende fra vedvarende energikilder.”

BMW iX3 forventes på dansk asfalt i slutningen af 2021.

Author: Malene Raith

Share This Post On