Skarp elektrisk Grand Coupé i 2021, BMW i4

Nok fik Corona sat en stopper for Geneve Motor Show i år, men heldigvis ikke for alle de nye verdenspremierer og afsløringer af nye vogne og koncepter såsom BMW Concept i4.

Den fuldt elektriske firedørs Gran Coupé konceptbil er en videreudvikling af konceptbilen “i Vision Dynamics”, som BMW viste frem for aller første gang ved det hedengangne Frankfurt Motor Show i 2017.

Vi har jo allerede oplevet både den lille fikse BMW i3 på gaderne (omend dens fremtid er uvis) og den vilde sportsvogn i8, til næste år sætter BMW så en fuldt elektrisk SUV i produktion og lige i hælene på den følger altså den nye familie Gran Coupé i4.

Og det bliver en frisk en af slagsen med en rækkevidde på op til 600 km, hele 530 hestekræfter (svarende til en V8 bare uden den fede lyd), der kan trække den elektriske i4 fra 0-100 km/t på 4 sekunder. Tophastigheden bliver på over 200 km/t.

Som man også oplever i de andre BMW i-modeller er interiøret lavet af bæredygtige materialer, og så arbejder selveste komponist Hans Zimmer (filmmusikkens måske største stjerne kendt fra stribevis af filmhits såsom Pirates of the Caribbean, Crimson Tide, Gladiator, Inception, The Lion King osv.) sammen med BMW om det akustiske lydbillede i i4.

Ud over de nye linjer og ideologier, byder BMW Concept i4 også på en ikke uvæsentlig verdenspremiere: nemlig BMWs helt nye todimensionelle logo, der fremover skal stå for koncernens visuelle udtryk.

Den nye BMW i4 sættes i produktion i 2021 og modsat mange andre bilproducenters tendens til at skabe vilde konceptbiler, der i udførelse ender som småkedelig gadebil, har BMW med sine to første elektriske biler allerede vist, at der ikke er langt fra koncept til færdigt produkt.

Author: Malene Raith

Share This Post On