700 hestekræfter og jagerfly, Aston Martin V12 Speedster

Aston Martin har med stolthed netop løftet sløret af den vilde Aston Martin V12 Speedster, som ikke melder noget om kopholdere, men til gengæld hverken har tag eller forrude. Nope, ikke just skabt til dansk regnvejr, men bare rolig, det er prisen, som altid med supersportsvogne, heller ikke.

Aston Martin V12 Speedster er skabt i samarbejde med det engelske mærkes eksklusive bespoke afdeling “Q by Aston Martin” som har fundet inspiration i både nye og gamle vogne, og der er derfor referencer til DB3S fra 1953 og DBR1 fra 1959 side om side med moderne linjer fra konceptvognen fra 2013 CC100 Speedster concept.

Vind i håret er givet i en vogn uden tag, men faktisk er der også vind i fjæs, for V12 Speedster går skridtet videre ved ej heller at have forrude. Det er altså på med kørebrillerne, ørevarmerne og handskerne, når man skyder af sted på 21″ alufælgene i sin Aston Martin V12 Speedster, der iøvrigt har en  5.2-liters Twin-Turbo V12 motor med 700 hestekræfter under hjelmen, der klarer 0 – 100 km/t på 3,5 sekunder. Topfarten er 300 km/t, som kan bremses effektivt af de keramiske kulfiberbremser.

Hele karosseriet er naturligvis lavet i kulfiber, og så er den viste vogn fuld af referencer til det amerikanske jagerfly F/A-18 Hornet, af grunde som er lidt svære at gennemskue. Måske bare fordi …?!

Hurtige biler og jagerfly har nu altid kunne få adrenalinet til at pumpe hos de fleste med puls. Den lave, brede sportsvogn med den forstørrede grill, specielle forlygter og store motor separerer de to forsæder med en stiver (med jagerfly på) og efterlader fører og passager i hvert sit cockpit. Det meldes dog endnu ikke noget om katapultsæder.

Aston Martin V12 Speedster kan bestilles nu, hvis du ønsker at få fingrene i en af de 88 håndbyggede eksemplarer. Prisskiltet er på £765,000 engelske pund (over 6,5 millioner før dansk skat), og de første vogne forventes leveret i første kvartal af 2021.

 

Author: Malene Raith

Share This Post On