Legenden er tilbage Giulia GTA

Alfa Romeo markerer sin 110 års fødselsdag ved at vække ikonet Alfa Romeo Giulia GTA, en legendarisk vogn fra 1965 som var designet af Bertone og bygget af Alfa Romeos hæderskronede racerdivision Autodelta, til live igen.

Den nye vilde vogn kommer i to udgaver, GTA, som står for Gran Turismo Alleggerita (alleggerita betyder letvægt) og GTAm, m står for modificata og er si, en særlig modificeret udgave.

Begge er naturligvis performancebiler baseret på Alfa Romeos topmodel Giulia Quadrifoglio, den med firkløveret, som altså nu har været gennem en hård diæt af kulfiber og aluminium, der har resulteret i et vægttab på op til 100 kilo.

Begge biler har fået en kraftfuld opgradering af motoren, forbedret aerodynamik, bredere dæk og 20″ fælge, keramiske kulfiberbremser og kulfiber går i det hele taget igen overalt på vognene om for eksempel drivakslen, karosseriet, taget, sideskørterne, kofangeren, ved forhjulet og over baghjulet. Og så må vi ikke glemme det italienske flag på sidespejlene.

Men hvor GTA er den lidt mere familievenlige fire sæders hverdagsraket, er GTAm den mere førerfokuserede gaderacerversion med bur, alcantarakabine og racersæder med sekspunktssele samt intet bagsæde. Den er yderligere lettet i vægt ved brug af aluminium komponenter i dørene i stedet for stål, og udstyret med en stor kulfibervinge på bagenden og centreret udstødning i titanium.

Det er Giulia Q’s 2.9-liters V6 bi-turbo motor med 540 hestekræfter, der ligger uden hjelmen, og takket være launch systemet er Giulia GTAm i stand til at flyve fra 0 – 100 km/t på blot 3,6 sekunder.

Har du allerede fået feber, skal du ikke tøve for længe med at finde guldkortet frem. Alfa Romeo GTA bygges nemlig kun i 500 nummererede eksemplarer.

Author: Malene Raith

Share This Post On