1734 hk i familiesupersportsvognen, Koenigsegg Gemera

Svenske Koenigsegg har altid lækkert nyt med i lommen til Geneve Motor Show, og selvom det ikke bliver muligt for menigmand at savle over en verdenspremiere på showet i år, har Koenigsegg nu hevet klædet af virtuelt på den nye vilde supersportsvogn, Gemera, som for første gang i mærkets historie har plads til fire.

Navnet Gemera skulle efter sigende være noget som Christian von Koenigseggs mor kom på, og er en sammentrækning af giv mere, som på svensk hedder ge mera. Om det er prisen her er tale om, vides ikke, for det er endnu ukendt.

Gemera er en hybrid udstyret med en trecylindret 2-litersmotor med 598 hestekræfter på forhjulene, som får assistance af tre elmotorer, en på fronten med 400 heste og to bagtil med hver 500, hvilket til sammen giver 1734 hestekræfter … !!!!!

Repeat: 1734 hestekræfter!

Det gør den 1850 kilo tunge vogn i stand til at flytte sig fra 0 – 100 km/t på blot 1,9 sekunder. Måske ikke god ide at afprøve med halvsløje unger på bagsædet. Topfarten er såmænd 400 km/t, og Gemera er faktisk i stand til at køre på strøm helt op til 300 km/t. Meeen med en rækkevidde på blot 50 kilometer på ren el, er det nok bedre blot at køre mere gelinde, hvis man vil have længere glæde af elmotorerne.

Gemera kan fås med digitale sidespejle, har en akselafstand på 3 meter og dermed god plads i kabinen, og så er saksedørene gjort længere, så man nemmere kan komme ind på bagsædet uden at rykke forsæderne.

Og til dig, der ikke kan leve uden, så er her også hele fire kopholdere, som kan enten varme eller køle, infotainmentskærme for og bag og plads til hele tre kabinekufferter i bagagerummet.

Gemera kommer i et begrænset antal på 300 styk.

 

 

Author: Malene Raith

Share This Post On