C’est magnifique!! Peugeot vender tilbage til Le Mans

Foto Malene Raith og Peugeot

Peugeot har netop meldt ud, at de endelig vender tilbage til 24-timersløbet i Le Mans, og det er unægtelig forrygende godt nyt.

Finanskrisen satte ellers bremsen i for den delvist statsejede franske bilproducent PSA, der ikke rigtig kunne forsvare at bruge de mange millioner euro på motorsport samtidig med, at folk mistede deres arbejde. Ikke bare motorsport (på nær Dakar rally), men også luksussportsvognen RCZ blev lukket ned.

Som Le Mans fan var det forståeligt, men unægtelig også trist at den store udfordrer til Audi forsvandt. Og hånden på hjertet har dysten i Le Mans kongeklasse ikke rigtig været den samme, siden de blå LMP1 racere blev sendt på pension på Peugeot museet i Sochaux.

Men nu blæser der altså nye vinde i Frankrig, og fra 2022 genopstår den franske nationalstolthed på ny på fire hjul, når Peugeot sender en helt ny racerhybrid ud på den legendariske asfalt. Årsagen til at de igen vil være med, forklarer de selv med, at FIA nu introducerer en helt ny hypercar klasse, som skal erstatte LMP1, altså kongeklassen eller som man siger i Danmark: Tom Kristensen klassen, i WEC (World Endurance Champignonship, udholdenhedsløbene som Le Mans løbet er en del af).

Formålet er at reducere omkostningerne ved løbet dramatisk og fortsætte ad hybrid-sporet, som de fleste Le Mans fans nok har bemærket allerede er taget i brug i den dyreste klasse. Audi vandt for eksempel Le Mans i deres første af slagsen, R18 e-tron quattro, i 2012.

Men altså, det er nu blevet det afgørende argument for at få PSA til at åbne pengekassen igen og tage del i World Endurance Championship på ny.

Du kan herunder læse, hvad Peugeots Brand Director, Jean-Phillipe Imparato forklarer, jeg vil blot nøjes med at sige: Velkommen tilbage og stort tillykke til alle Le Mans fans.

”Peugeot brandet har altid haft en stor passion for motorsport, hvilket har ført mærket til de mange sejre, som vi har opnået i vores fantastiske historie. FIA WEC har introduceret nogle ændringer, der passer perfekt med den transition, som Peugeot undergår med elektrificeringen af vores modelportefølje. Et eksempel på dette er lanceringen af high-performance modeller, der er udviklet i tæt samarbejde med PSA Motorsport, hvilket konceptbilen 508 Peugeot Sport Engineered illustrerer på bedste vis. De nye initiativer fra FIA WEC stemmer fuldstændig overens med Peugeots ”Motion and E-Motion” brand signatur.”

Et mere detaljeret program for Peugeots Le Mans satsning med den nye hybercar vil blive præsenteret i begyndelsen af 2020.

Author: Malene Raith

Share This Post On