Eksklusivt i Geneve

Foto Malene Raith

Geneve Motor Show har altid været den – i hvert fald europæiske – udstilling, som har flest håndbyggede superbiler med. Små bilproducenter med blot et par enkelte unikke modeller som danske Zenvo, svenske Koenigsegg og italienske Pagani (skaberen er brasiliansk) kommer troligt til Schweiz år efter år og viser deres vanvittige vogne frem i nye variationer, og der er derfor en unik mulighed her for, at komme helt tæt på de vanvittige biler med superkræfter.

Naturligvis er også de mere pengestærke supervognsproducenter til stede såsom Lamborghini og Bugatti, der jo begge hører ind under Volkswagen Group, foruden Ferrari, Aston Martin og Maserati.

Geneve Motor Show har netop slået dørene op for offentligheden, udstillingen fortsætter frem til og med den 17. marts og der er fly lige til døren fra flere flyselskaber. Tag derned med morgenflyveren og hjem om aftenen, eller tilbring en nat i byen og snup den sidste del af udstillingen næste dag, inden du går de sidste 300 meter over til lufthavnen.

Hermed et lille udvalg af de superbiler, som du kan møde på udstillingen:

Aston Martin 003

Man skal ikke kigge længe på den netop afslørede Aston Martin AM-RB 003 for at se, at den designmæssigt er i tæt familie med AM Valkyrie.

Dog er den aerodynamiske supervogn endnu på et så tidligt udviklingsstadie, at vi ikke ved så meget om vognens præstationsevner, men det ligger dog fast, at vi er ude i en hybrid med en V6 centermotor tilføjet elektricitet. Dele af teknologien er lånt fra Formel 1 og samarbejdet med Red Bull Racing, men det kan vel ikke overraske med en vogn med det udseende.

Aston Martin AM-RB 003 vil naturligvis kun blive bygget i ekstremt begrænset antal fra sidst i 2021.

Zenvo TSR-S

Mød Zenvo TSR-S 2020. En superbil til gaden bygget i Præstø med en 5.8 liters V8 motor, 1177 hestekræfter, en topfart på 325 km/t og som klarer 0 – 100 km/t på 2.8 sekunder.

2020 udgaven byder på en ny blå farve samt mulighed for at personliggøre vognen med en slags “foliering”. Alt fra Zenvo er i eksklusivt begrænset antal, de de kun bygger fem superbiler om året.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Lamborghini har benyttet Geneve Motor Show 2019 til at trække sløret af deres knivskarpe nye Aventador SVJ Roadster.

759 hestekræfter, 0 – 100 km/t på 2,9 sekunder og gennemført lækker.

Koenigsegg Jester

Vores svenske naboer står ej heller tilbage for fart med verdenspremieren på superbilen Koenigsegg Jesko.

Den er opkaldt efter bilproducenten Christian von Koenigseggs far og udstyret med en 5.0 liters V8 motor med hele 1280 hestekræfter hestekræfter. Jo, jo, det er pænt mange, men hælder du E85 bioethanol i tanken runder ydelsen 1600 hestekræfter.

Og topfarten? 480 km/t … såmænd.

Bugatti La Voiture Noire

Ja, alt ved den vogn er helt sort. Ikke bare fra front til de seks udstødningsrør på bagenden, men også prisen på 11 millioner euro. Bugatti hev sløret af verdens hidtil dyreste bil, La Voiture Noire, på Geneve Motor Show, en moderne fortolkning af Jean Bugatti’s personale Type 57 SC Atlantic fra 1936, som gik tabt under Anden Verdenskrig.

Den Sorte Vogn, som den jo altså hedder direkte oversat, fås ganske enkelt ikke mere eksklusiv, da der kun eksisterer dette ene eksemplar. Bugatti La Voiture Noire er udstyret med en 8,0 liters 16 cylinders quadturboladet motor med 1500 hestekræfter. Men inden du går i gang med at sælge dit ur, din knallert og unikke samling af fodboldkort, så tag en chillpill. Bugatti La Voiture Noire er nemlig allerede solgt for 16,5 millioner euro. Altså en dagspris på ca. 123 millioner danske kroner. Vel at bemærke uden danske skatter og afgifter.

Tryk på linket her: http://pret-a-partir.dk/wp-content/uploads/sites/4381/2019/03/ZFQs7dAYQwWUSqekDsLpsA.mov og kom hele vejen rundt om den vanvittige vogn.

God tur til Geneve!

Få PRET-A-PARTIR Magasin gratis ved udgivelsen, tilmeld dig her: http://eepurl.com/b5oElT

 

Author: Malene Raith

Share This Post On