Maritim forkælelse i Flensborg

Modtag PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis hver måned når det udkommer: Tryk her!

Foto Malene Raith

“Det er sært, men jeg har aldrig tænkt på, at man bare kan køre herned på miniferie,” udbryder min mand tilfreds og stikker snuden i det store glas iskold fadøl. Måske forholder det sig anderledes, når man bor i Jylland, men kommer man fra København, forbinder man ofte den dansk-tyske grænse med noget, man passerer på vej på sommerferie.

Derfor er det lidt en øjenåbner for os, at vi sådan set ikke behøver bevæge os længere et stenkast udenfor Danmark for at møde anderledes kultur, gæstfrihed og gourmet.

 

Navigationen er sat til Flensborg, hvor vi tre timer senere ankommer til det maritime Hotel Hafen på havnefronten, som har inviteret på overnatning. Hotellet er centralt placeret tæt på gågade, butikker og restauranter, og om sommeren, særligt når der er regatta i maj, er beliggenheden suveræn i forhold til begivenhederne på havnen.

Hotel Hafen består 8 forskellige nye og gamle bygninger, hvoraf den ældste kan dateres tilbage til omkring 1436. Siden 1853 har der været drevet hotel på adressen, men stedet, som det står i dag, er dog af nyere dato. Helt præcis fra december 2016. Derfor finder man både moderne byggeri side om side med gammelt skævt bindingsværk, når man bevæger sig rundt på hotellet.

Alle værelser er nyrestaurerede i lækker og indbydende stil. Vores værelse befinder sig i en ny bygning i gården, hvor vi slænger os i den store indbydende sofa og lader roen falde over os, inden vi lægger en slagplan.

Man kan både få massage, gå i sauna eller være aktiv på en træningsmaskine på hotellets wellnessdæk, men efter kort overvejelse beslutter vi, at en forfriskning er mere passende. Årstiden indbyder ikke til at sidde ude i den hyggelige gård, men det gør heller ikke så meget. For vi kan i stedet sidde og nyde flammerne i loungen ved receptionen, hvor der desuden også er plads til at sønnike kan gå på opdagelse i piratkisten fuld af legetøj.

Hotel Hafen ønsker nemlig at være gæstfri overfor alle. Det gælder voksne som børn og sågar også firebenede gæster, og det er nu altså ganske rart, at kunne tage sine børn med på getaway en gang imellem uden at skulle have hold-kæft bolcher med i tasken.

Drengen hygger sig stort med legetøjet, og det gør vi andre også med den dejlige fadøl fra Flensborg Bryggeri, inden vi rykker videre ind i den stemningfulde restaurant Columbus med udsigt over havnen. Indretningen er naturligvis præget af det maritime med bænke, naturmaterialer og lanterner, som giver stedet behagelig afslappet atmosfære.

Menukortet byder på uformelle lokale retter i landlig bistro stil, og til børn er der desuden en pirat-børnemenu, hvor de selv kan sætte krydser ved grøntsager, pasta og is, mens de farvelægger blokken. Det er dog ikke børnene, der præger restauranten denne aften, men nydelige voksne, der taler sammen på skiftevis flydende tysk og dansk. Vi spørger ikke, men kan nu alligevel ikke lade være med at fundere over, hvilken nationalitet de mon har.

Jeg bestiller en spændende carpaccio til forret og lader omgivelserne inspirere mig til hovedretten: en kasserolle med fisk, årstidens grøntsager og sennepssauce. Til begge dele vælger jeg en læskende kølig 2016 Martin Conrad Risling fra Mosel, som smager fantastisk.

Og jeg behøver ikke frygte at gå sulten fra bordet. Forretten er både smagsfuld og tilpas fyldig, og hovedretten ligeså med sine veltilberedte- og anrettede lokale råvarer. Ærligt og lækkert.

Mens sønnen indhalerer sin is, drikker vi en kop kaffe for til sidst at gå en lille aftentur langs havnen, hvor vi kigger på de mange glimtende lys, der spejler sig i vandet. Hotel Hafen har også en bar i to etager i en af de gamle bygninger, Captains Lounge, hvor der er levende musik og festlig stemning om aftenen, men med en 7-årig på slæb, finder vi det nu mere passende at gå tilbage på vores dejlige værelse og afslutte dagen foran fjernsynet.

Efter en god nats søvn, bevæger vi os så nok engang ned i restauranten for at nyde morgenbuffen med frisklavede croissanter, kaffe, bacon, pandekager, frisk frugt, juice, pålæg, æg i flere udgaver og sågar sekt til dem, der er til den slags fra morgenstunden. Der bliver hele tiden sat friske forsyninger ind, så selvom der er mange om budet, mangler der ikke noget. Selv et bord med udsigt over havnen har vi held med at få.

Vi er kun på besøg til en enkelt overnatning på Hotel Hafen, men turen slutter ikke her. For vi kan stadig nå at bruge et par timer på at gå rundt i Flensborg eller smutte forbi en af grænsebutikkerne, og da vi endelig sætter snuden mod København igen, er en helt almindelig weekend pludselig blevet til en miniferie fuld af afslapning, forkælelse og anderledes oplevelser.

Modtag PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis hver måned når det udkommer: Tryk her!

Author: Malene Raith

Share This Post On