Vinternydelse på strandhotellet

Modtag PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, så snart det udkommer tryk her!

Foto Malene Raith

“Hah, det er jo slet ikke koldt?!” Jeg stopper overrasket op i min bikini. Termometeret viser ellers under fem grader, og eftersom jeg hverken er vinterbader eller kuldehårdfør, var det egentlig slet ikke min mening at gå udendørs i de lette gevanter.

Men altså … den der opvarmede lyseblå pool og det dampende varme hottub ser så lokkende ud, at jeg alligevel er endt med at vappe ud under åben himmel i badetøfler og blottet hud for at tage det hele lidt i selvsyn. Og det er unægtelig en anden oplevelse end jeg troede.

Jeg befinder mig ved vandkanten af Kattegat, nærmere betegnet på Falkenberg Strandbad, nord for Halmstad og ca. to en halv times kørsel fra København. Den kvikke læsere vil vide, at jeg har været her før, men der er bare sket noget vældig interessant siden. I sensommeren 2017 blev den nye udvidelse af det store spaområde nemlig indviet, og det er jeg inviteret på besøg for at se nærmere på.

Men der er også andre ting, jeg er nysgerrig efter at vide. Sidst jeg var her, var det nemlig sommer. Fuld af strandgæster, sol og varme. Så hvordan er det egentlig at tage på strandhotel udenfor sæsonen? Er der koldt på værelserne? Er der nok at lave, når man ikke længere kan tage de store solsenge i brug, nyde solnedgangen med en sjus på terrassen eller hoppe i bølgen blå uden at gå i kuldechok? Al det sætter jeg mig for, at blive klogere på.

Vi, min mand og jeg, ankommer midt på eftermiddagen lige tids nok til at se de sidste rester af sol forsvinde i havet. Det blæser uvenligt udenfor, så mit “Kodakmoment” på terrassen, er kort og ingen nydelse. Det er det til gengæld, så snart jeg lukker terrassedøren og sætter mig til rette mellem de tykke puder på sengen. For selvom det suser udenfor er her dejlig lunt på værelset, og det gør det megahyggeligt, at sidder her i varmen og slappe af og kigge ud på det smukke kølige scenarie gennem vinduerne.

Her kunne jeg blive i timer med en god bog, men der er jo andet, jeg skal se nærmere på. Jeg skifter derfor til badegevanter, klipklappere og den tykke badekåbe med gyldne kanter og sætter snuden mod spaen. Her har vi nemlig tid til en såkaldt Ivory Treatment, en to timers lang renselse af krop og sind med inspiration fra forskellige lande. En pendant til Creek Experience på Ystad Saltsjöbad (søsterhotel til Falkenberg Strandhotel).

Det hele starter med et glas bobler i de store læderlænestole i den velduftende spa. Allerede her i det dæmpede lys falder den første ro over sindet. Lydene, duften og fraværet af mobiltelefonen er unægtelig et afstressende afbræk fra en travl dagligdag.

Men det bliver selvfølgelig endnu bedre, som de to timer går. Vi, et hold på seks, bliver ført ind i den særlige Ivory afdeling, hvor vi først får et forfriskende saltet fodbad, et ritual man kender fra Asien. Herefter påføres vi en ansigtsmaske og går ind i et fugtigt dampbad. Her på bænkene i mørket til den hvislende lyd af damp, og fugt, der drypper fra loftet, får jeg for alvor hverdagen på afstand. Skuldrene falder ned, og jeg er helt afslappet, som vi føres videre til en nordisk oplevelse af sauna og is, og videre til afslapning i en lille varm pool. Nu følger så et ritual, jeg bliver gladere og gladere for, nemlig et tyrkisk hammam. Det er simpelthen så behagelig en fornemmelse at ligge på fliserne og blive gennemskrubbet med en ru handske og velduftende sæbeskum. Jeg føler mig renere end nogensinde, som vi går videre ind i Razulen og smører kroppen ind i mineralholdigt mudder fra Nordafrika. Lyset er dæmpet og luften fuld af damp, som det brune lag tilfører huden masser af fugt.

Verdensrejsen i velvære er ved at være slut. Mudderet skylles grundigt af, inden vi går ind i det sidste rum, fordeler en blødgørende olie på kroppen og sætter os til tørre under en stor  lun blæser.

Ivory Treatment er forbi, men udenfor venter meget mere afslapning. Jeg kan for eksempel vælge at lægge mig på en stor seng langs den lune aflange indendørspool med havet udenfor vinduerne, hvor vinterbadere på skift drøner ud over sandet, hopper i det kolde gys og spunser tilbage i en varm sauna. Jeg kan gå ind i “Eldrelax,” et afslappende rum fuld af bløde senge og puder med en stor pejs i midten, jeg vælger dog at gå en anden vej, nemlig ind i den helt nye spaafdeling.

Falkenberg har nemlig fået et nyt “væksthus,” en stor varm glasbygning med pool, pejs, bar og senge med tykke bløde tæpper i to etager mellem palmer og grønne planter. Her kan man glemme alt om uret og bare slappe helt af, hvilket jeg lige når at overveje, da jeg får øje på poolen udenfor.

Nok er solsengene på den hvide træterrasse dækket til, men både det mindre hot tub og den store oplyste pool er flittigt i brug, og det er jeg altså nødt til at se nærmere på. Og her et det, at jeg finder ud af, at luften ikke får mig til at fryse. Nuvel, jeg skal nok ikke stå her i mange minutter, før det billede vil ændre sig, så jeg stiller tøflerne og går ned i det lokkende vand. Og der er altså bare noget super luksuriøst ved at ligge under stjernerne og indhalere kølig vinterluft med kroppen nedsænket i lunt vand.

Jeg svømmer lidt dovent frem og tilbage, afprøver også poolen indendørs, inden jeg lægger mig til at flade på en seng under de grønne planter. Tiden flyver, og selvom det er fristende at være ligeglad og bestille endnu et glas kølig hvidvin i baren, går vi alligevel op på værelset igen for at klæde om til middag.

For der er en anden ting, der skal nås inden. Nemlig biblioteksbaren ved receptionen. Det er bare så hyggeligt lige at nappe en drink i de dybe bløde sofaer ved pejsen, og det er som om at levende ild har dobbelt effekt, når det er koldt og mørkt udenfor.

I “Famille” restauranten ovenpå venter en treretters menu, og selvom her er mange mennesker og pænt fyldt op, skal vi ikke sidde og vente på betjening. Maden bliver serveret i behageligt tempo og alle tjenere fulde af venligt overskud.

Til forret vælger jeg laksetatar med agurk, syltede sennepsfrø og regnbue ørred rogn, og som altid vælger jeg vinmenu til maden. Første vin er en perlende 2015 Risling fra Alsace, et klassisk valg, som man aldrig går galt i byen med. Den smager herligt til den velanrettede, friske og velsmagende forret.

Til hovedret har jeg bestilt oksemørbrad med konfiterede kartofler, broccoli og trøffelsauce (jeg vælger alt med trøffel), og her kommer tjeneren på en lidt større opgave, da jeg ønsker hvidvin til. Heldigvis vælger hun igen en klassiker, nemlig en fed Chardonnay fra Bourgogne, som passer glimrende til det røde møre kød. Garnituren er igen knasende frisk, og kødet er mørt, vellavet og velanrettet. Vi får en skøn dessertvin til den bagte mintchokoladekage med nougatmousse, chokocrunch og saltristede hasselnødder, inden vi mætte og veltilpasse går tilbage på værelset.

Man sover skønt i den store bløde seng til lyden af det brusende hav, og vi er aldeles veludhvilede, som vi næste morgen ved 9-tiden endnu engang går mod restauranten og den overdådige morgenmadsbuffet. Tiden er ved at nærme sig for at skulle hjemad igen, men vi kan heldigvis sagtens nå en morgentur forbi spaen inden.

Som sidekommentar kan nævnes, at børn er velkomne på Falkenberg Strandbad, der både har et lille legeland og en børnemenu. Vær dog opmærksom på, at aldergrænsen i spaen er 16 år, så vil man bade med sine poder, skal man benytte svømmehallen, der belejligt nok ligger dør om dør med hotellet.

Uanset hvad man vælger, kan jeg i hvert fald nu med sikkerhed sige, at strandhoteller holder max også om vinteren.

Modtag PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, så snart det udkommer tryk her!

Author: Malene Raith

Share This Post On