Luksusspa for alle sanser på Borupgaard

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

IMG_2322

Foto Malene Raith

“Hvordan føler du dig nu. Trænger du til lidt mere energi eller trænger du til at slappe af?”

Jeg forsøger at stille skarpt på det lille spørgeskema i min hånd, men kan næsten ikke samle tankerne.

“Du trænger vist til at stresse ned,” slår min mand fast.

Vi er lige fløjet ind af døren på det velduftende spa hus, har skiftet hverdagstøjet ud med badetøj og badekåbe og sidder nu klar til 90 minutters aromatherapi behandling. Min telefon brummer stadig beskeder i en lind strøm i lommen, mine øjenbryn hænger helt oppe ved hårgrænsen af stress og jeg kan slet ikke mærke mig selv.

Heldigvis, blot halvanden time senere, er situationen en ganske anden.

IMG_2398

Vi er taget på spa getaway i Nordsjælland, ca. 40 minutters kørsel fra København, på det historiske Borupgaard i Snekkersten. Gården er i dag ejet af den moderne hotelkæde Comwell og fungerer som konference- og spa hotel, men stedets historie går faktisk helt tilbage til vikingetiden, hvor her lå en lille landsby Borup (betyder Bos bebyggelse).

Senere er bygningerne blevet samlet til en stor gård, og jordene strakte sig oprindeligt helt ned til strandkanten ved Øresund. I 1711 gik næsten hele befolkningen til i pesten, i 1811 overtog familien Tegner stedet og nye bygninger kom til, blandet andet det herskabelige stuehus, som vi lige nu opholder os i.

Borupgaard fungerede som landbrug m.m. frem til 1965, hvor jorden blev solgt til Tikøb kommune med byudvikling for øje. Gårdens bygninger forblev dog i privat eje frem til 1985, hvor entreprenørfirmaet Monberg & Thorsen overtog den. Inden Comwell i 1989 kom til var Borupgaard samlingssted for kunstnere som blandt andet Per Arnoldi,og det bærer stedet stadig præg af med masser af kunst på væggene.

IMG_2368

Ved en større modernisering i 2005 kom spafaciliteterne til, som udover spahuset også rummer en Auquaspa, og siden er blevet udvidet med en SpaPark, men det vender jeg tilbage til.

For første behandling er som sagt aromaterapi. Kropsmassage med skønne æteriske olier, der vækker sanserne. Og i mit tilfælde crashlander mit stressniveau.

Jeg udvælger min favoritduft, som passer til mit aktuelle behov – i dette tilfælde altså afslappende – og herefter begynder den duftende og blødgørende oplevelse. Arme, ben, ryg, fødder, ansigt og hovedbund bliver nænsomt masseret, og jeg opdager pludselig ømme punkter, som jeg slet ikke anede, jeg havde, fra for små flysæder og forkerte sovestillinger.

IMG_2334

Behandlingen kaldes den ultimative aromatherapi oplevelse, og det er ikke en overdrivelse. Bagefter er nemlig ikke bare min hud silkeblød og velduftende af de lækre olier, hele min krop er blødgjort og slapper helt af inklusiv min hjerne, der fuldstændig har mistet interessen for de ting, som for kort tid siden virkede utroligt vigtige at have styr på.

Bagefter går vi en hurtig tur ud i SpaParken, en, som navnet siger, park fuld af store gamle træer, som man kan nyde synet af fra de forskellige terrasser, eller måske bedst her på den kølige årstid: i saunaen eller det lune hot tub.

IMG_2382

Vi hopper i sidstnævnte, inden vi skal videre til endnu en oplevelse for krop og sjæl: Saunagus. Selv er jeg lidt en fims, der hverken kan tåle kulde eller for meget varme, og af samme grund er jeg ikke den store saunafanatiker. Men det her er noget andet.

Seancen varer omkring en time og ledes af en gusmester, der præsenterer os for forskellige æteriske olier, der har forskellige funktioner lige fra heling til udrensning. Olierne er doseret i vand, som hældes over de varme sten på ovnen i saunaen, så her dufter skønt, men også bliver varmt. Vi er blot ti personer på holdet, så vi sidder ikke ubehageligt tæt, og gusmesteren har isterninger med til os, der har brug for lidt køling undervejs, mens hun fortæller om olierne.

Vi præsenteres for træolier som rosentræ, sandeltræ, peber og enebær, som virker drænende på kroppen, og blomsterolier som Ylang Ylang og Geranium, der har en opløftende virkning.

IMG_2345

Ind imellem er der små pauser, hvor vi går udenfor i den kølige aften og drikker godt med vand. Til sidst skal vi køles ned igen med urter som rosenmarin og timian, men specielt som mentholen breder sig i saunaen mærker jeg, hvordan mine luftveje bliver renset og huden svales. Skønt!

De dejlige æteriske olier sidder længe på hud, hår og luftveje, som vi bagefter bevæger os veltilpasse fra SpaParken tilbage til vores værelse. Her skal vi lige have benene op, inden vi klæder om til aftentøj.

IMG_2240

Vi smutter hurtigt forbi den stilsikre designede bar til en lille forfriskning foran pejsen, inden vi går ned i restauranten. Her venter en fire retters spamenu med dertilhørende vinmenu. Serveret høfligt professionelt med glimt i øjet.

Første forret er en rigtig velsmagende varmrøget lakserillette med en liflig økologisk Chadonnay til efterfulgt af en fyldig hummerbisque med trøffelsne, og ja, hummer og trøffel er lige så lækkert, som det lyder. Til hovedret kan vi vælge mellem steak eller and, jeg tager andebrystet med rødkål, glaseret æble og Calvados sauce, en godt valg med masser af smag på en vinterdag. Dertil en dejlig fyldig Merlot.

Til at runde aftenen af serveres en let risalamande med chokolade- og sneakerskage til foruden en sød australsk Muscat, lækkert og lige præcis til at få plads til ovenpå en rigtig lækker og velkomponeret menu.

884BAC4C-253D-4630-8EA6-565F2B2007C56EA76D51-77FD-4A37-B0D0-EA10C42456237E4E6844-A012-4E1F-905B-BE553BE9B326851C9D48-3251-4DFA-BF8D-104C2D59F1C5

Med krop, sanser og smagsløg aldeles gennemforkælede slentrer vi tilbage på værelset og falder i søvn på rekordtid. Vi skal nemlig tidligt op, så vi kan fortsætte luksustilværelsen lidt endnu, inden vores getaway er slut.

Og det gør vi ved at starte morgenen i Aquaspa’en, som vi næsten har for os selv. Spa’en indeholder blandt andet tropisk regnbad, en varm pool, en kold pool, en almindelig pool, jacuzzi og kolde og varme fodbade. Indimellem kan man vælge at gå i dampbad, relax sauna med ambient lyd og lyd eller min favorit: salt sauna, som virker rensende på luftvejene.

IMG_2292

En skøn afslappende start på morgenen, som efterlader os rene og klar til at indtage den store indbydende morgenbuffet.

Her er forskelligt brød, juicer, müsli, yougurt, pålæg og frisk frugt, for blot at nævne lidt foruden de proteinfyldte sager, som jeg ud over kaffe elsker at indtage om morgenen: bacon og røræg.

Desværre kan jeg ikke spise lige så meget, som mine øjne har lyst til, men det er også ok. For vi efter at have pakket vores kufferter skal vi lige have en sidste forkælelse, der næsten går helt ind til knoglerne.

IMG_2264

Hot Stone massage går nemlig dybere ind end almindelig massage, fjerner infiltrationer og blødgør musklerne. På briksen ligger jeg først maven på varme bløde lavasten, mens ryg, arme og ben bliver masseret med olie og varme sten. Hænder og fødder bliver også blødgjort og efter hver sektion (arm eller ben) får jeg desuden et hurtigt strøg med en iskold marmorsten, der føles som en stribe med frossen maling mod huden.

Koldt og varmt. Det er noget, der gør underværker for kroppen, som er afslappet, men i topform, med bløde muskler og hud fra olien, da vi bagefter er nødt til at tage hverdagstøjet på. Heldigvis har den luksuriøse getaway på Comwell Borupgaard i Snekkersten forkælet krop og sanser i en sådan grad, at vi nu er fuldstændig ligeglade med stress og jag. De daglige udfordringer kan bare komme an, og mobilen brumme al det den vil.

IMG_2321

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

Author: Malene Raith

Share This Post On