Ny sporty Kia Rio afsløret

Foto Malene Raith

Den har egentlig først verdenspremiere på Paris Motor Show om to uger, men Kia har allerede nu afsløret deres helt nye Kia Rio for pressen ved et event på hovedkvarteret i Frankfurt, Tyskland.

Her har Kia Europa nemlig til huse, og her udvikles ideerne det nyt design fra yderst til inderst.

IMG_0164

Det er 4. generation af Kias globale bestseller, som nu er på vej mod dansk asfalt, den populære vogn solgte i over 473.000 eksemplarer på verdensplan i 2015 og de regner med, at den mindst vil stå for 16 procent af Kias årlige salg.

Den nye Kia Rio har fået et mere aggressivt og sporty nyt design, fronten er blevet mere muskuløs og vognen blevet lidt længere, lidt bredere og lidt lavere.

IMG_0163

Akselafstanden er blevet forøget, hvilket kommer både for- og bagsædepassagerer til gode, og linjerne er blevet skarpere for at gøre vognen mere langstrakt at se på.

Bagenden er blevet mere vertikal (lodret), udhænget lidt kortere og baglygterne mindre, hvilket gør bagenden bredere at se på.

IMG_0160

Også kabinen er nydesignet og gjort mere ergonomisk med instrumenterne vendt mod føreren, her er færre knapper og luftdyserne er nu vandrette.

Her er også en ny 5” touchskærm med infotainmentsystem, mulighed for Apple Car Play, og så er vognen lækkert nok udstyret med USB porte til både folk på for- og bagsæde. Kia Rio har desuden flere nye sikkerhedssystemer blandt andet automatisk nødbremse, der også registrerer fodgængere.

IMG_0161

Motorerne er ikke nye, men alle vil, ifølge Kia, blive mere brændstoføkonomiske, og så vil to friske turbobenzin motorer (1.0 med 100 eller 120 hestekræfter), som er kendt fra Kia C’eed, desuden nu blive tilgængelige i Kia Rio.

Kia Rio bliver fremover kun solgt som 5-dørs model og forventes at komme på det danske marked i marts 2017. Prisen er endnu ukendt.

IMG_0165

Author: Malene Raith

Share This Post On