Forkælelse i luksusklassen i Skodsborg

IMG_9545

Foto Malene Raith

”Er der ved at komme flere biler på vejen?” Spørger jeg fraværende uden at fjerne blikket fra havet og solopgangen.

”Måske …” lyder svaret fra den anden side af bordet. Vi skal selv derud lige om lidt. I virkeligheden. Men som vi sidder her, veludhvilede og gennemplejede i den lave sol og drikker morgenkaffe, forekommer hverdagen bare meget langt væk.

Det stressniveau, vi havde i går, forsvandt nemlig som dug for solen, som vi indlogerede os på Kurhotel Skodsborg.

IMG_9580

I 1852 købte Kong Frederik den 7. landstedet Skodsborg, hvor han nød den friske luft væk fra byen sammen med sin hustru Grevinde Danner. Fem år senere kom den smukke Villa Rex til, hvor kongen holdt statsmøder og tafler under sine ophold.

Det sunde islæt som i høj grad præger Kurhotel Skodsborg den dag i dag, kom til i 1898. Her grundlagde læge Carl Ottosen nemlig Skodsborg Badesanatorium som vandt anerkendelse for sin ekspertise på det fysioterapeutiske område samt forebyggende indsats indenfor kurophold og sund levevis.

IMG_9526

Kurhotel Skodsborg har netop gennemgået en større restaurering, og jeg kan næsten ikke genkende receptionen, som jeg med anløb til sensommersnue ankommer søndag eftermiddag.

Her er blevet elegant og luksuriøst på den afslappede måde. Præcis ligesom første punkt på dagsordenen: Te med Georg.

IMG_9522

Som jeg synker ned i den dybe sofa foran pejsen i lobbyen og indtager den indbydende teanretning til klassiske toner fra to talentfulde elever fra musikkonservatoriet, kan jeg allerede mærke roen falde over mig.

Jeg kunne såmænd sidde sådan her resten af dagen, men det nytter jo ikke. For der er så meget mere, som kan nydes her på stedet, efter kort konferering med min mand starter vi med en tur i havet.

IMG_9557

Skodsborg Kurhotel har sin egen badebro ud til Øresund, og som vi vandrer over Strandvejen i hvide badekåber, kan vi ikke undgå at lægge mærke til det særlige lys ved havet. Selv på en våd sensommer dag som i dag.

Nok er jeg en frossen pind, men da først trinene på trappen er overvundet, nyder jeg at svømme rundt i det friske havbad, måske særligt fordi jeg ved, at jeg lige om lidt vil få varmen igen. I spa’en.

Designet af Henning Larsen Architects byder den, udover diverse plejende spabehandlinger, på et væld af vandterapi til både krop, sanser og sjæl.

IMG_9578

Oplevelserne spænder vidt fra skønt varmt fodbad med afslappende badesalt til dampbad, rasul og vandmassage.

Der er ikke plads til her, at nævne alle de mange muligheder, men highlights er saunagus (bestil tid med en gusmester), hydro pool med mulighed for at ligge på ”senge” i vandet og få vandmassage, troperegn, is og en Salt Cave, en slags sauna hvor en helende saltluft renser både hud og luftveje.

IMG_9566

Man kan få mange timer til at gå med at bevæge sig fra sted til sted, og jeg bliver næsten som et barn med turpas i Tivoli, ivrig efter at prøve det hele. Min ærgrelse over ikke at have nået at bestille en lækker kropbehandling er for længst glemt.

Men min favorit, når jeg både har slappet rigeligt af i hydro poolen og gået gennem den kolde dusch på bløde runde sten, er Soft Saunaen. Jeg tager lige 20 minutter ekstra herinde og lytter til vandrislen og fuglefløjt, inden jeg går op i det store tjekkede omklædningsrum med ad libitum Karmameju til hele kropppen.

IMG_5572

Rene, velplejede og med ro i hele kroppen skifter vi badetøjet ud med aftendress og et bord på The Brasserie. Restauranten ligger på 3. Sal og har udsigt til både skov og strand og desuden en stor udendørs terrasse med panorama udsigt over Øresund.

Her tillader vejret os dog ikke at være, men har absolut ingen problemer med at nyde den skønne mad indendørs.

Vi får først et glas mousserende vin at lande på med lidt appetitvækkere efterfulgt af en skøn forret med fennikelsaltet pigvar og rugbrødscrumble samt en let og frisk kølig Riesling fra Mosel. Afbalanceret, sommerligt og delikat.

IMG_0397IMG_0398IMG_0400

Til hovedret får vi en supermør og perfekt stegt oksesteg, som har marineret i 48 timer med rosenmarin. Dertil nye kartofler og en yderst velsmagende Brunello fra Toscana. Jeg er normalt ikke rødvinsdrikker, men rødvin i denne kaliber er en anden snak.

En ostetallerken med danske oste fra Arla vækker begejstring, inden den klassiske dessert kommer på bordet: Rødgrød med fløde. Naturligvis lavet i sin egen variation med store friske bær, vanilleis samt en snert af lakrids dertil en skarp lokal kirsebærvin.

Virkelig lækker og velsmagende mad behageligt og professionelt serveret.

IMG_9581

Vi tager aftenkaffen med ned på værelset, men når ikke at læse meget i vores medbragte bøger, før velværet fra dagens mange opleveles både vandterapeutisk og gastronomisk lukker øjenlågene i.

Og sådan er det altså, at vi havner her. Virkelighedsfjerne med morgensolen i ansigtet, kaffe i koppen og uden den fjerneste trang til at skulle begive os ud i verden igen.

Min lurende sensommerforkølelse er helt væk, tillige med tanken om skolestart, deadlines og hverdagsindkøb, som jeg nyder den sidste forkælelse, nemlig morgenbuffeten, på denne skønne luksuriøse getaway til Kurhotel Skodsborg.

Se priser, tilbud og meget mere på www.skodsborg.dk

IMG_9586

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

 

Author: Malene Raith

Share This Post On