Verdenspremiere på ny Hyundai i30

IMG_0153

Foto Malene Raith

Den nye Hyundai i30 er netop blevet afsløret ved en stor event på Hyundais europæiske hovedkvarter i Frankfurt, og der var ikke bare tale om en verdenspremiere på 3. generation af Hyundais populære familiebil, men også på deres helt nye designlinje.

Med chefdesigner Peter Schreyer i front er sløret hermed løftet for, hvad vi kan forvente at se i de kommende modeller fra den sydkoreanske bilproducent.

IMG_0155

Første generation Hyundai i30 så dagens lys i 2007 og har siden solgt i over 800.000 eksemplarer i Europa. Den nye vogn er bygget på en helt ny platform, som blandt andet har givet forbedret køredynamik og et vægttab på 28 kilo.

Vognen er blevet lidt længere, lidt bredere og lidt lavere, mens pladsen i vognen er den samme.

IMG_0141

Til gengæld har man trykket stolperne tilbage for at forlænge kølerhjelmen og øge det sporty udtryk, som kommer børnene på bagsædet til gode, da de nu bedre kan se ud.

Fronten er prydet af den nye hexagoniske grill, Cascade, der nu har fået ændret signaturen, og fra forlygterne om til baglygterne kører der en lang ubrudt linje. Igen for at gøre vognen strømlinet.

IMG_0156

Bagenden er gjort bred og muskuløs, så i30 også bagfra står ud i trafikken, og navnlig den vandrette kant giver den et særpræg.

Indvendigt er kabinen ny, instrumentbordet har fået et horisontalt layout med mulighed for en stor 8″ farveskærm med infotainmentsystem med blandt andet Apple Car Play. Her er også trådløs opladning af mobilen (og ja, der er en ledning på billedet, men det er fordi Apples telefoner kun kan lave Car Play med en sådan – opladning er stadig trådløs) og en masse nye sikkerhedsfeatures såsom vognbaneassistent, automatisk nødbremse der også tager hensyn tl fodgængere, skiltegenkendelse, m.m.

IMG_0151

Under den lange motorhjelm er der nu også sket ting og sager, styringen skulle være forbedret, der er en ny 7 trins dobbeltkoblingsgearkasse, og så kommer der to nye turbobenzinmotorer med henholdsvis 120 (1.0) og 140 hestekræfter (1.4) og en dieselmotor med 110 hestekræfter.

Nice to know er også, at Hyundai i30 er blevet testet igennem i “Det grønne Helvede,” som Nordsløjfen på Nürburgring kaldes, hvor den har kørt 480 runder, svarende til 150.000 kilometer.

IMG_0154

Og det har givet Hyundai mod på stadig at yde deres 5 ås garanti på bilen helt uden kilometerbegrænsning.

Nu skrev jeg, at bilproducenten er fra Sydkorea, men faktisk er den nye Hyundai i30 designet i Europa til europæerne, og produktionen begynder på fabrikken i Tjekkiet til december.

Hyundai i30 forventes introduceret på det danske marked i Marts 2017 – prisen er endnu ukendt.

Se den nye vogn med Hyundais nye designlinje i det lille klip fra verdenspremieren her …

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

 

 

Author: Malene Raith

Share This Post On