Toyota klar til start med ny hybridracer

Toyota netop præsenteret den nye tredje generation hybridracer, som vi alle vil kunne nyde, når årets 24 timers Le Mans race sættes i gang i juni.

Den helt nye hybridracer, TS050 HYBRID adskiller sig, i følge Toyota, fra de seneste to sæsoners biler ved at have fået helt ny motor, ny hybridteknologi og et helt nyt og mere aerodynamisk design.

Den har nemlig en 2.4-liters twin-turbo V6 benzinmotor med direkte indsprøjtning, der i kombination med hybridsystemet yder 1.000 hk.

Der er jo altid flere grunde til at bruge de vilde formuer på motorsport, den ene er branding – altså at markere sig som et dynamisk bilmærke – den andet er den unikke mulighed, det giver for at afprøve teknologier, som senere kan finde vej til de almindelig personbiler.

03_TMG_TS050_low

Og hybridsystemet i TS050 HYBRID fungerer faktisk på samme vis som i Toyotas almindelige gadebiler. I den nye hybridracer sørger generatorer ved både forhjul og baghjul for at opsamle den energi, der generes ved nedbremsning, og lagrer energien på et kraftigt litium-ion batteri, som kan give ekstra kraft, når bilen igen skal accelerere.

 

Den nye drivlinje sætter nye krav til hybridracerens opbygning og har bl.a. medført ændret køling og opdateret gearkasse for at kunne håndtere turbomotorens markant større trækkraft. I kombination med et helt nyt aerodynamisk design er stort set hver eneste lille del af karosseriet derfor ændret af Toyotas motorsportsafdeling i Køln i Tyskland.

Drivlinjekomponenterne har også spillet en betydelig rolle i udviklingen af hybridracerbilens forbedrede aerodynamik. Den forreste motorgenerator er placeret anderledes, hvilket har medført bedre luftgennemstrømning under bilen og dermed øget ydeevnen. Hjulophængets bevægelse er tillige tilrettet for at minimere dækslidet.

TOYOTA GAZOO Racing stiller i den nye sæson til start med to hybridracerbiler, der har startnummer 5 og 6, som første gang skal stå sin første store prøve, når World Endurance Championship (som Le Mans er en del af) starter den 17. April på Silverstone.

World Endurance Championship 2016 består af i alt ni løb, som sagt med start 17. april med 6-timers løbet på Silverstone i England og afslutningen 19. november med 6-timers løbet i Bahrain. Det mest prestigefyldte race i sæsonen er det legendariske 24-timers løb på Le Mans i Frankrig, der foregår i weekenden 18. – 19. juni.

Vi glæder os!

17_TMG_TS050_low

Author: Malene Raith

Share This Post On