Julegaver fulde af fart

Ild i pejsen, juleferie og en god bog, som man kan hygge sig med, mens det meste af Danmark er lukket.

Det lyder skønt, men først skal gaverne jo lige i hus, og hermed kommer fire gode forslag til bøger, som man kan give til den bilglade, eller ønske sig for sig selv på sofaen.

Motorjournalist på Bil Magasinet, Steen Bachmann, har skrevet fotobogen “50 Sportsvogne,” der er på hylderne hos boghandlerne landet over, og den er fuld af alle de biler, som både store og små bilentusiaster drømmer om.

h9788711337738

Her kan du nyde de flotte billeder af Ferrarier, Lamborghinier, Porscher, McLarens og specielle vogne fra Gumpert, Koenigsegg, Pagani, danske Zenvo og et F16-jagerfly, der kører om kap med en Lamborghini Aventador.

Alle billeder i bogen er udstyret med lidt informerende fakta om vognene, lidt baggrund og en anekdote eller to.

Al sammen kort fortalt af Steen Bachmann og smukt illustreret af Danmarks bedste bilfotografer.

Det er aldrig for tidligt at lære alle navnene på de mest cool sportsvogne, og “50 Sportsvogne” er lige den rette bog for store garvede bilfans som små nybegyndere at hygge sig med sammen.

Glimrende som mandelgave eller bare for dig selv. “50 Sportsvogne” koster kun kr. 99,-

IMG_3233

 

2014 har i høj grad stået i Formel 1s tegn. Det blev lige pludselig meget mere spændende at følge den prestigefyldte motorsport som dansker, naturligvis på grund af Kevin Magnussens debut i marts.

Men Formel 1 er en uhyre kompleks sport. Tilskuere og TV-seere får først det fulde udbytte, når de forstår teknikken og reglerne.

“Formel 1 fra A – Z” er skrevet af motorsportsjournalist Peter Nygaard og beskriver Formel 1-VM’s historie, gennemgår sportens organisation og forklarer om dæk, motorer, aerodynamik, økonomi og ikke mindst det vigtige spil i kulissen. Sidstnævnte har vi i den forgangne uge oplevet et grumt eksempel på.

Bogen forklarer med andre ord kort og præcist alt, hvad du har brug for at vide om Formel 1.

Her er korte portrætter af de største legender, og læserne kommer med bag kulisserne i pitten, paddocken og på de ellers så tophemmelige Formel 1-fabrikker.

Her er forklaringen på, hvordan kørerne slipper uskadt fra selv de mest dramatiske ulykker. Med andre ord forklarer bogen kort og præcist alt, hvad du har brug for at vide om Formel 1.

formel1-az_n
Bogen er illustreret med spektakulære fotos fra hele formel 1-historien.

Bliv klogere på Formel 1 eller hjælp andre med at blive det med Peter Nygaards bog “Formel 1 A – Z”, der koster vejl. kr. 199,-

Og vi kan selvfølgelig ikke nævne Formel 1 uden også fortælle lidt mere om Kevin Magnussen. For nok har denne uge været super skuffende for ham, men han er heldigvis stadig ung, talentet mangler ikke, og forhåbentlig får hans bagland landet nye aftaler for ham.

“Født til Formel 1” er skrevet af Nils Finderup, og består af en række interviews med både Jan og Kevin Magnussen, foruden venner, familiemedlemmer og folkene omkring Kevin Magnussen, som for eksempel hans coach Arne Nielsson, der tilsammen beretter historien om en dreng, der gennem hele sin opvækst har været dedikeret til en ting: Formel 1.

03-13_Foedt-til-Formel-1_Forside_Kevin-Magnussen[Finderup]

Det er historien om far og søn i ord og billeder fra gokart til kontrakt med McLaren. Og selvom det uden tvivl har haft sine fordele at have en kendt racerkører som far, har arven også til tider været tung og ikke helt så lige til, som folk måske forestiller sig.

“Født til Formel 1” er udgivet af Forlaget Turbine, koster vejl. kr. 179,- og kan købes lige HER

Og der er mere Kevin Magnussen.

Peter Nygaard har nemlig også skrevet en bog om den talentfulde racerkører. “Vejen til Formel 1” fortæller historien om Kevin Magnussen fra de første ture i en hjemmebygget gokart som 2-årig med endnu ikke før offentliggjorte billeder til det store gennembrud i 2013, hvor Kevin vandt Renault World-serien.

KevinMagnusson_HC.indd

“Her var en ung mand med et naturtalent i klasse med sin fars. Men samtidig var han næsten skræmmende seriøs: Han var i så god fysisk form, at de g-påvirkninger, der hæmmer næsten alle Formel 1-debutanter, aldrig blev noget problem. Han var så teknisk velfunderet, at han efter en enkelt test kunne give teamets ingeniører feedback, der ofte var bedre end de faste køreres. Og han var så hurtig, at allerede hans tredje flyvende omgang havde givet ham en sjetteplads på startgridden ved Abu Dhabis Grand Prix …”

Læs flere uddrag af bogen HER

“Kevin Magnussen, Vejen til Formel 1” er udgivet af Forlaget PeoplesPress, koster vejl. kr. 199,95 og kan købes HER

Rigtig god shoppelyst!

Author: Malene Raith

Share This Post On