Frisk og elegant Peugeot 308 SW

IMG_6084

Foto Malene Raith

”Argh, det er Frankrig, her tager man ikke tingene så tungt …” beroliger jeg alvidende min kollega, slår nonchalant ud med hånden og fortsætter med at tage billeder.

Men da hundeglammen på gården for enden af alleen tager til, får også jeg et billede for mit indre blik af en fransk bonde, der måske har et lidt for afslappet forhold til sin våbensamling.

Vi haster derfor ind i vognen igen, og laver lidt hjulspind i farten, som vi ræser væk fra gruset og tilbage ud på landevejen.

IMG_6067

Vi befinder os i Normandiet i Frankrig, hvor Peugeot har inviteret til testkørsel af deres nye stationcar Peugeot 308 SW.

Og jeg må lige gnide mine øjne, som jeg kommer ud i sollyset på parkeringspladsen foran lufthavnen i Le Touquet.

IMG_6058

Her står de fine nye vogne nemlig linet op, og Peugeot 308 SW ser lige så godt ud som 308 Hatchback.

Den er bare blevet trukket noget mere i halen, så jeg skulle lige kigge en ekstra gang, før jeg for alvor kunne se forskel.

IMG_6112

Peugeot 308 blev kåret til Car of the Year 2014 ved Geneve Motor Show i marts måned, og vognens interiør har desuden vundet priser og blevet rost til skyerne.

Peugeot har virkelig lavet en vellykket vogn med 308, og jeg genkender naturligvis det hele i Peugeot 308 SW.

IMG_6099

Lige fra det lille sporty læderrat til det elegante instrumentbord, hvor alle knapper, som for eksempel styring af klimaanlæg, er blevet integreret i infotainmentsystemet, der desuden rummer en masse forskellige apps, der kan hjælpe dig med alt fra turistinformation til hurtig adgang til bilens manual.

IMG_2676

Min kollega og jeg sidder herligt i det lækre interiør, og vi plads nok, som vi for fuld fart begiver os ud ad landevejen på vej mod Calais.

Vognen er noget større, men den er udstyret med sportspakke, som naturligvis skal afprøves.

IMG_6095

Jeg trykker den lille sportsknap ved gearet ned, og voila!

Familievognen bliver straks ond i sulet.

Motoren brøler lidt mere, speederen bliver hårdere og reagerer mere kontant, og for at der ligesom ikke skal være tvivl om, at vi har vækket fartdjævlen, skifter urene nu fra hvidt til rødt. Fedt!!

IMG_6097

Og hvor jeg før kunne aflæse min fart, får jeg nu pludselig information om poweroutput og turbotryk.

Oh, jo, det får skam smilet frem hos os begge.

IMG_6064

Over stok og sten går det uden den mindste bekymring.

Vognen kører herligt sporty, er godt affjedret, og navigationsanlægget er desuden udstyret med en app’en Coyote, der er en slags politi- og kameraalarm.

IMG_6079

Senere erfarer vi, at en kollega rent faktisk ikke blev advaret overhovedet, og derfor pænt måtte følge med gendarmerne til banken, hvor kollegaen værsgo kunne betale sin fartbøde kontant.

Men det aner vi ikke noget om, som vi suser vognen ned ad den lille private grusvej ind til den store gård.

IMG_6085

Det er jo Frankrig, folk ser stort på tingene, ikke? Desuden passer de smukke omgivelser perfekt til Peugeot 308 SWs elegante strømlinede design.

Til kamphundene bliver lukket ud. Og våbensamlingen støvet af.

IMG_6109

Vi møder dog hverken hunde eller deres ejer, men havde vi gjort, kunne vi have inviteret dem indenfor i vognen.

For Peugeot 308 SW er super rummelig.

Akselafstanden er øget, der er altså længere afstand mellem forhjulene og baghjulene, og det kommer bagsædepassagererne til gode.

Og så er der lige bagagerummet.

IMG_6111

Sig aaah!

Det er enormt.

Hattehylden kan tages af, og bagsæderne desuden klikkes ned, så de ligger helt plant, og der er ingen kant, man skal løfte varer op over, når man skal have ting i bilen.

Og bare rolig, køber du ikke ind til en hel højskole dagligt, kan du også få net og flere andre gadgets, der kan holde på dine varer.

IMG_6072

Slankekure i bilbranchen er populære, naturligvis af hensyn til brændstofforbruget, og Peugeot 308 SW har da også smidt 140 kilo i forhold til sin forgænger.

Og det kan ses.

Vælger du for eksempel en 1.6 BlueHDi med 120 hk kan den såmænd køre 31,3 kilometer på literen.

IMG_2727

Peugeot 308 SW er selvfølgelig først og fremmest en praktisk familiebil. Den kan køre langt på literen og har plads til en pony i bagagerummet.

Men den er også meget mere end det. For det elegante strømlinede design, det cool enkle interiør, og de dejlige sporty køreegenskaber, gør den til en livsstilsbil, en vogn for børnefamilierne, der ikke bare skal have det hele med, men også gerne vil gøre det i god fransk stil.

Peugeot 308 SW koster fra kr. 225.990,- og har Danmarkspremiere i weekenden den 30. og 31. August 2014.

Se min hurtige gennemgang af vognen her:

 

Author: Malene Raith

Share This Post On