Den stramme ingeniør


IMG_3768

Foto Malene Raith

Læs første historie om Subaru XV HER

Jeg havde det jo på fornemmelsen. Og nu fik jeg det bekræftet.

Jo, jo, Subaru XV er skam en pæn, rummelig og veldesignet vogn, men helt som forventet gemte den på det allerbedste til sidst.

IMG_3774

Jeg er på vej ned gennem yndlingssneglen, den gode skarpe tilkørsel til motorvejen, der skiller fårene fra bukkene, og beslutter at give den lidt gas.

Vognen er jo forholdsvis stor, men jeg fornemmer straks, at det her er ”a walk in the park” for den. Den ligger helt fast på asfalten, som jeg accelererer gennem svinget, firehjulstrækket giver kontrol og tryghed, og som jeg flyver videre ud på motorvejen, har jeg et imponeret smil på læberne.

IMG_3847

For det her handler ikke om fart eller om at køre hurtigt, selvom vognen absolut ikke er kedelig på motorvejen, næh, det er køreegenskaberne, der gør mig glad.

Og Subaru XV er super behagelig at køre.

Den manøvrerer nemt, er stabil i de skarpe kurver, og selvom det er en såkaldt Crossover og derfor ikke en kæmpe vogn, er den stadig høj nok til, at den let kan vendes ude på bondemandens mark. Hvis det er det, man har brug for.

IMG_3827

Den har, hvad der skal til for at komme frem overalt, også inde midt i København, hvor bakkameraet lynhurtigt bliver min ven, som trafikken lukker til, og jeg irriteret beslutter at vende vognen.

Både fodgængere og cyklister er nemlig temmelig ligeglade med færdselsregler og farer herinde, men da jeg bare ikke er fan af buler i bilen, værdsætter jeg at kunne se, hvad der vader ud bag vognen, når jeg bakker.

IMG_3798

Gennem forruden er udsynet selvfølgelig fint, jeg har et godt overblik over trafikken fra mit høje sæde med den pæne, praktiske og slidstærke beklædning.

IMG_3768

 

”Subaru, det er den med stjernerne,” læsper min søn salig og tiltrækkes straks af logoet på fronten.

Naturligvis er det mig, der har lært ham navnet og forklaret ham om stjernerne, men den oprigtige glæde er hans egen.

Du kan læse historien om stjernerne HER

IMG_3778

Den rummelige vogn har god plads til både ham på bagsædet og mig på forsædet, og er da også den oplagde familiebil, ovenikøbet med en pæn brændstoføkonomi.

Og bagagerummet har plads til både hverdagens indkøb, sportstøj og skoletasker eller ferieperiodernes oppakning.

IMG_3850

Subaru XV er en stærk, praktisk og gennem rationel bil uden for meget dillerdaller eller slinger i valsen.

Det er en stram ingeniør med plads, komfort og evner til at transportere hele familien med oppakning og campingvogn ud ad bulede grusveje til den perfekte spot ved søen i Italien. Eller ved Limfjorden.

Eller bare til at køre ungerne i skole i og til fodboldtræning i weekenderne, når ferien er slut og hverdagen melder sig igen.

IMG_3789

Subaru XV 2.0i Sport

Pris kr. 409.900,-

Hestekræfter: 150

Topfart: 187 km/t

Kilometer på literen: 15,2

Subaru XV fås fra kr. 299.900,-

Author: Malene Raith

Share This Post On