Subaru fra stjernerne

Foto Malene Raith

Det er Subaru uge, så her kommer lidt hurtig baggrundsviden om det japanske bilmærke.

IMG_3824

Subaru er japansk for Plejaderne, en lille stjernehob i Tyrens Tegn, der er tæt på jorden og kan ses med det blotte øje om natten. Plejaderne kendes også som “De syv søstre,” og det er, ifølge græsk mytologi, Atlas´ (ham, med verden på skuldrene) døtre, der blev til denne stjernehob.

Tyren er tegn på styrke, og med firehjulstræk på stort set alle modeller er Subaru klart en stærk vogn, men der er mere endnu:

Subaru betyder også “unite,” forene. Og står selvfølgelig for de seks selskaber forenet under FHI gruppen, hvilket også forklarer den observante læser, hvorfor der er seks og ikke syv stjerner i logoet. Den største stjerne står for det største selskab: Fuji Heavy Industries.

Første Subaru, Subaru 1500, rullede af samlebåndet i 1954. I 1990’erne kastede virksomheden sig så over rally biler med stor succes og vandt flere gange verdensmesterskabet i Subaru Impreza WRX.

Det har været med til at give mærket en slags kult status, og rally-dna’et er da også stadig tydeligt i Subaru, hvilket de viste på biludstillingen i Geneve med deres nye gaderacer.

IMG_4448

Subaru WRX STI hedder den, en sjov ballademager med seks manuelle gear og 300 hestekræfter, der kommer til Danmark sidst i maj.

Prisen kommer til at ligge på omkring kr. 650.000,-

IMG_4447

Men, men, men … Subaru er jo også kendt for deres store firehjulstrækkere.

I denne uge er Subaru XV på bloggen, en såkaldt crossover (ikke for stor til byen, ikke for lille til at køre i sommerhus med hele familien – og en hest på træk), og også i denne genre havde Subaru nyheder med til Geneve.

IMG_4451

Konceptbilen XV VIZIV 2. Fordi det er anden udgave af konceptbilen, og den skulle efter sigende være tæt på en produktionsmodel, altså måske noget, der indenfor overskuelig fremtid kommer ud på vejene og rulle.

Dog med lidt modifikationer, for de ellers ret cool skyde bagdøre bliver for eksempel nok til almindeligt hængslede døre, og de forreste “scissor doors,” saksedøre om man vil, tvivler jeg også på får lov at blive.

IMG_4446

Vi fortsætter med Subaru XV på fredag …

Rigtig god onsdag!

 

 

 

Author: Malene Raith

Share This Post On