Fornemmelse for køreglæde

IMG_3770

Foto Malene Raith

”Du skulle være drejet der,” konstaterer manden tørt.

”Nåh,” svarer jeg og kigger mig omkring, ”men så må vi jo hellere vende.”

Den smalle landevej har hverken afkørsler eller p-pladser som oplagte vendepladser, men det er sådan set heller nødvendigt, når man kører i en Subaru XV.

IMG_3761

Subaru er nemlig født med permanent firehjulstræk, det gælder stort set alle deres modeller, og derfor kan man i en vogn som Subaru XV med ro i sindet blot køre ud og vende på den mark, man kører langs med.

Som sagt, så gjort. Med et lille flabet smil på læben imens.

IMG_3806

Noget af det første, der slår mig ved denne vogn, er dens smukke dybe sorte farve.

Den blev så allerede dækket til af et fint lag støv på allerførste køretur, men det findes der råd for, og bare rolig, farven er ikke det spændende ved Subaru XV.

IMG_3815

Jeg placerer mig på det behagelige sæde i den sorte kabine, smækker dametasken over på passagersædet og ser det hele lidt an.

Vognen er dejlig rummelig, jeg sidder fint højt bag rattet, men trods den gode plads, føles den ikke enorm.

Det skyldes selvfølgelig, at den er en såkaldt Crossover. En rummelig vogn i en størrelse, som er velegnet til både by- og landevejskørsel.

IMG_3836

Urene foran mig er såre simple, de vil næppe kunne forvirre nogen, og selvom der står flere tal på det lille display oven over gearstangen, giver selv de rigtig god mening.

IMG_3845

Subaru XV er let tilgængelig uden dikkedarer, jeg drejer nøglen og sætter automatgearet, (en trinløs automatisk gearkasse, CVT, som, indrømmet, er noget kompliceret at forklare, men i bund og grund skifter gearet optimalt, hvilket giver bedst kørekomfort og god brændstoføkonomi) i Drive.

Enkelt interiør plejer at være en indikator for, at det her er en praktisk vogn med fokus på noget andet end fiflen med multimediefunktioner og roden med tablets.

IMG_3795

Jeg får en klar fornemmelse af, at noget godt er i vente.

Og det bliver jeg bekræftet i, som jeg ruller vognen ud fra forhandleren og videre ud i trafikken.

Læs med på fredag …

IMG_3780

 

Author: Malene Raith

Share This Post On