Lille luksus coupé, Mercedes-Benz CLA Coupé

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

Foto Malene Raith

“Wow, den har AMG styling,” udbryder drengen og kommer nysgerrigt nærmere. “Hvaffer nogen højttalere er der i?”

Jeg kan nemt komme til kort, når jeg løber ind i de helt små bilfanatikere, der har nærstuderet biler hele livet. Også selvom det i det her tilfælde kun er 8 år. Dels er der mange detaljer, som de går op i, og dels har de tendens til blande det hele lidt sammen. Og det kan gøre forvirringen total. Men når vi taler Mercedes-Benz er den god nok. I hvert fald med AMG stylingen, højttalerne er ikke de ventede, men det påvirker ikke drengens entusiame over den elegante sølvfarvede Merdeces-Benz CLA Coupé. For selvom den hører til blandt mærkets mindste modeller er den det rene “eye candy” for alle uanset alder.

CLA Coupé blev faceliftet en lille smule sidste år, og sammen med den cool AMG Line fremstår den unægtelig super skarp. Interiøret er komfortabelt og genkendeligt fra A-klassen med luftdyserne og automatgearet, som jeg altid lige skal vænne mig til ikke sætter gang i vinduesviskerne. Der er desuden en lidt stor 8″ infotainmentskærm placeret ovenpå instrumentbordet, som styres med drejeknap i midterkonsollen, og med stylingen følger der desuden komfortable sportssæder, røde syninger på sportsrattet og sportspedaler under mine fødder.

Det giver unægtelig en sporty feeling, og derfor kan jeg ikke helt få tingene til at hænge sammen, som jeg kommer ud på motorvejen og lige synes, at jeg vil lave en flabet overhaling. Nu er det jo en Mercedes det her.

Meeen det kan jeg så faktisk ikke. Den koreanske vogn, som jeg kører ud foran, giver mig hornet, fordi jeg slet ikke kommer hurtigt nok op i omdrejninger, og selvom jeg prøver at retfærdiggøre hans surhed overfor mig selv, føles det unægtelig lidt som et nederlag. Men så er jeg også nødt til lige at plante fødderne på jorden igen.

For det er trods alt blot en CLA Coupé 200 med 156 hestekræfter, jeg kører i, og selvom det er rigeligt til en frisk hverdag i byen, gør det den altså ikke til en sportsvogn på motorvejen. Så skal man lidt længere op i motorstørrelse. Og pris. Til gengæld har Mercedes-Benz skabt vellykkede unikke linjer på CLA Coupé.

Normalt ofres der jo to døre for skabe det eftertragtede strømlinede coupédesign. Men i CLA Coupé er det lykkedes at bibeholde den langt mere praktiske adgang til bagsæderne med fire døre uden at gå på kompromis med formgivningen. Det er ikke bare et smukt skue, det er også meget anvendeligt. Nu kan familiemoren – eller faren – nemlig med god samvittighed vælge en luksus coupé uden at virke egoistisk.

Køreegenskaber og rummelighed er fine, og selvom det her jo er en A klasse, og altså en “lille coupé,” sidder to børn glimrende på bagsædet med plads til al bagagen fra dagligdagen bagi.

Personligt ville jeg nok vælge at få lidt flere af de firebenede med under motorhjelmen. Ikke fordi, jeg har brug for det i min hverdag med indkøb, arbejde og skole, mest bare fordi jeg godt kan lide at et dynamisk ydre også betyder dynamisk indre. Men det er som sagt et spørgsmål om smag og ikke mindst økonomi.

Mercedes-Benz CLA 200 Coupé

Pris kr. 434.900,- (uden ekstraudstyr såsom AMG Line)

Hestekræfter: 156

Topfart: 230 km/t

Kilometer på literen: 17,9

0 – 100 km/t på 7,9 sekunder

Mercedes CLA Coupé fås fra kr. 385.600,-

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

 

Author: Malene Raith

Share This Post On