Tilværelsens ulidelige lethed Audi A5 Sportback

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin helt gratis hver måned, Tryk her!

Foto Malene Raith

“Åh, jah …” sukker jeg og læner mig tilbage i sædet. At sætte sig ind i denne her flyder er lidt som at komme hjem. Fra det øjeblik jeg lukker døren med et stille klik, og dermed verdens lyde ude, føler jeg mig tryg i det elegante og genkendelige interiør. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er en Audi, jeg befinder mig i. Intet står ud, intet irriterer, kabinen er ganske enkelt gedigen og lækker, så det er blot at lægge nøglen og trykke start.

Som jeg glider ud på vejen og flyder af sted i den komfortable vogn, føles det allerede som om, at jeg ikke har kørt i andet. Den nye Audi A5 Sportbacks design og luksus er ganske enkelt så elegant og brugervenligt, at den næsten er lidt for let at vænne sig til. I hvert fald for en livsnyder som jeg.

Den hvide vogn er den nye anden generation A5, som måske nok minder noget om sin forgænger, men nu dog med skarpere linjer, bredere lygter og så naturligvis den enorme bistre Audi grill. Og det er altså design, der holder.

A5 Sportback er med fem døre, altså en mere praktisk udgave af Coupéen, og selvom jeg skam er fan af konceptet egobiler, så er jeg altså mest tilhænger af et bagsæde, der også er tilgængeligt for andet end shoppingposer. Når man nu alligevel kører rundt med det.

Kabinen er som sagt Audi, som man kender den. Hvilket betyder rent, gennemført og lækkert. Sædet kan indstilles, så jeg sidder perfekt, det samme gælder for det herligt store læderrat, og så er der lige den elegante midterkonsol med den super tjekkede gearskifter til 7-trins S automatgearkassen. Skarpt og enkelt uden unødig bling bling.

Om det lirede hightech navigationsystem Audi Virtual Cockpit, som giver mulighed for mindske urene, så navigationskortet kan tone frem på den store digitale skærm bag rattet, hører ind under samme kategori, vil jeg undlade at kommentere. Er man ikke til gadgets og andet moderne pjat, kan man jo lade være med at tilvælge det luksuriøse ekstraudstyr.

Jeg stryger ud på motorvejen, hvor A5 Sportback glider af sted over asfalten på overlegen vis. Vil jeg have lidt mere speederrespons og hurtigere op i fart, kan jeg trykke på Drive Select og gå i dynamic mode, men lige nu nyder jeg bare at køre komfortabelt af sted med den ene hånd på rattet og den anden hvilende på det brede armlæn.

På længere ture kan jeg så gå i økomode, og her er A5 Sportback overraskende god. Hvis jeg undlader at ræse for meget, men bare fortsætter med den behagelige rolige kørsel, kan den elegante vogn faktisk køre pænt langt på literen. Fornuftigt på alle måder.

Så har man pengene, er Audi A5 Sportback absolut en fornuftig luksus. En støjfri og komfortabel flyder i et skarpt design. Jeg er fan af den strømlinede form og den vrede front, men jeg er klart også sedan tilhænger, selvom bagagerummet er mindre praktisk. Det er vigtigere med en smuk og dynamisk vogn i gedigen tysk kvalitet, når der nu skal lægges en pæn portion penge på bordet. Og så er et sæt bagdøre såmænd rigelig praktik nok for mig.

På den måde kan jeg nemlig uden problemer tage familien med sydpå, selvom de selvfølgelig lige må lære at pakke let (en Thuleboks kommer aldrig til at snige sig ind i mit liv). Men også det kan man lynhurtigt vænne sig til i en Audi A5 Sportback.

Audi A5 Sportback Sport 2.0 TDI

Pris fra kr. 639.837,-

Hestekræfter: 190

Topfart: 235 km/t

0 – 100 km/t på 7,9 sekunder

Kilometer på literen: 23,3

Audi A5 kan fås fra kr. 504.052,-

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin helt gratis hver måned, Tryk her!

 

Author: Malene Raith

Share This Post On