Komfortabel amerikansk bøf Jeep Cherokee

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

IMG_0615

Foto Malene Raith

Der kommer flere og flere nye Jeeps på vejene i Danmark og det er et syn, der glæder mig.

Jeep kan nemlig lide at spille med musklerne, uanset om vognene skal bruges til at arbejde eller blot til at transportere børn og indkøb, og den store mørkeblå Jeep Cherokee Limited, som jeg netop har lånt nøglerne til, er ingen undtagelse.

IMG_0650

Men Jeep har også en stolt historie. Det amerikanske firehjulstrækker ikon går tilbage til 1941, hvor det militære køretøj, ifølge en af teorierne, gik under betegnelsen GP, “General Purpose,” der i daglig tale lyder som Jeep.

Efter Anden Verdenskrig blev den robuste vogn brugt til at hjælpe brandvæsen, skovbrug, industri, militær og politi. Siden er bilerne som bekendt også blevet til personbiler, men i 2010 blev de trukket ud af det finanskriseramte danske marked.

IMG_0662

Heldigvis varede det kun til 2014, hvor Jeep blev relanceret herhjemme, og jeg nyder, at danskerne igen har råd til at købe biler, som ikke er mainstream.

For det er skønt at sætte sig op og til rette i det store luksuriøse lædersæde på den høje SUV og skue ud over trafikken. Her er rigelig komfort, men tro mod sit DNA er der også et strøg af praktik over vognen.

IMG_0688

Instrumentbordet bringer lidt mine tanker hen på historien om, at man skal kunne tørre mudderet af instrumenterne på sin Jeep, fordi det hele er forholdsvis simpelt og overskueligt.

Bevares, det er ikke fordi, der mangler moderne features såsom adaptiv fartpilot, der sættes nemt på rattet, parkeringsassistent, bakkamera, som er et must i så stor en bil, og glimrende navigation, som min søn elsker at følge, fordi den har en bil i stedet for en pil.

2016-10-02 14.39.51Det er al sammen ekstraudstyr, men jeg kan anbefale, at man kigger nærmere på det. Det gør nemlig hele oplevelsen ved bilen bedre. Ligesom automatgearet, der glider behageligt gennem de 9 trin og aah, nøglefri adgang og start, som gør, at jeg slipper for at rode efter nøglen hele tiden.

Resten af interiøret giver sig selv. En ting er jeg dog ekstra tilfreds med. Den lille knap til venstre for rattet, som åbner den elektriske bagklap.

2016-10-02 14.38.39

Udover at alle store bagender burde være elektriske, så er det skønt, at man kan samle passagerer op i lufthavnen, der bare kan smide kufferten ind, uden at man skal slukke vognen først.

”Skal jeg sætte i Sport?” spørger min søn og drejer på knappen i midterkonsollen. Jeep Cherokees firehjulstræk skal naturligvis bruges til noget, og den stærke vogn har derfor programmer til kørsel i sand, mudder og sne.

2016-10-02 14.38.58

Det sidste er rart nok om vinteren, men ellers er Auto og Sport trods alt mest brugbart for mig i min hverdag på vejene omkring København, hvor Jeep Cherokee kører komfortabelt og behageligt. Jeg nyder frihøjden, som nok er skabt til at køre over høje forhindringer, men også kan nydes for det store udsyn.

Limited er en dieseludgave, og det kan man altså godt høre ved lave omdrejninger. Men så snart jeg kommer ud på motorvejen, forsvinder al støj, og bilen ruller dejligt og stabilt af sted med en flot brændstoføkonomi til følge.

Og det er faktisk pænt praktisk, hvis man vil på en længere tur, ligesom den gode plads på det brede læderbagsæde og i bagagerummet.

IMG_0692

Jeep Cherokee Limited kan uden problemer bruges som arbejdsvogn, der kører ud over marken eller hen over byggepladsen med en trailer bagpå. Kræfterne er der til at trække læsset og køreegenskaberne ligeså, men den høje komfort appellerer selvfølgelig også til familier, der kan lide rummelighed og luksus.

Frihøjden gør, at man sidder mindre udsat i kabinen, og så har Jeep Cherokee desuden nødbremsesystemer, som passer på dig og dine omgivelser. Nuvel, at den så også bremser op for en vildfaren gren fra hækken i indkørslen må man leve med, eller blot slå det fra et øjeblik.

Det kompromisløse design med den bistre grill og smalle forlygter, gør den ikke bare til en stærk og praktisk amerikansk bøf, men også en luksuriøs og komfortabel vogn til livet og gøremålene i hverdagen.

IMG_0626

Jeep Cherokee 2.2 Diesel 4X4 Limited

Pris kr. 840.882,-

Hestekræfter: 200

Topfart: 204

Kilometer på literen: 17,5

Jeep Cherokee fås fra kr. 623.772,-

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

Author: Malene Raith

Share This Post On