Nydeligt faceliftet Opel Zafira

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

IMG_9152

Foto Malene Raith

“Hvorfor virker det som om, at vi kører den forkerte vej?” En hvid Opel Zafira kommer imod os, efterfulgt af endnu en.

Min kollega og jeg har ellers valgt at køre den lange rute i den store familiebil, men af en eller anden grund kører vi modsat alle de andre.

“Åh, det kunne være, at vi skulle være drejet ved det store skilt,” går det pludselig op for mig. Kollegaen trækker på skulderen.

Nok har vognen en helt opdateret navigation, men for at komme korrekt ind på ruten, har vi fået besked på selv at holde øje med skiltene, en opgave som tydeligvis er overkommelig for alle de andre kolleger.

Nåh, også lige meget, for vi sidder jo dejligt herinde i ly for regnen og nyder det smukke grønne landskab, i den store rummelige Opel Zafira.

IMG_9167

Vi befinder os mellem vinslotte og vinranker ved Rhinen, syd for Frankfurt i Tyskland, hvor Opel har inviteret til testkørsel af den nye lettere faceliftede Opel Zafira.

Zafira er en kompakt MPV (Multi Purpose Vehicle), en slags stor familietransporter, og det er et vigtigt segment for Opel.

Siden den første kom på markedet i 1999, har de nemlig solgt over 2.7 millioner stykker på verdensplan.

IMG_9156

Det nye facelift, eller opdatering, ses tydeligst på fronten. Hvor den udgående model har et markant slags kryds hen over front og lygter (med tydelig designinspiration fra 2007 konceptbilen Opel Flextreme) er den nye opdaterede version blevet mere elegant og enkel, så den passer i ind den nye modelrække fra Opel.

Kromlisten fra logo til lygter er ny, og den øvre og nedre grill giver Zafira et mere sporty look, som passer godt med linjerne, der kører ned langs siderne.

IMG_9170

Kabinen er blevet fornyet med nye kromdetaljer, der er ryddet lidt op i knapperne, kommet indirekte ambient lys, og så kan man nu sætte sin smartphone til infotainmentsystemet. Det giver let adgang til blandt andet apps og ja, navigation.

Det er jeg stor fan af, da jeg på den måde altid vil køre efter nyopdaterede kort og trafikinformationer. Ingen grund til at have en TomTom i forruden længere eller skulle sætte sig ind i ny teknik. Du har den lige i tasken og lader telefonen op samtidig.

IMG_9175

Opel gør meget ud af deres ergonomiske sæder, de er lavet til at forbedre komforten på lange ture og jeg sidder rigtig behageligt og afslappet bag rattet og skuer ud over trafik og landskab gennem den store forrude.

Der mangler bestemt ikke plads i Opel Zafira. På både anden sæderække, hvor man enten kan have et stort armlæn i midten eller et tredie sæde, og sågar også tredie sæderække er der fin plads, og det uden at vognen føles specielt stor at manøvrere rundt.

På motorvejen med fri fart overraskes jeg desuden over, hvor dynamisk familiebilen er. Jeg kører hurtigt 150 km/t, uden at det føles ubehageligt eller støjer noget særligt.

“Læg mærke til hvor stille den 2.0 liters dieselmotor med 170 hestekræfter er,” har vi fået besked på på pressemødet. Men det bemærker jeg faktisk først bagefter, og faktisk ved, at jeg slet ikke bemærkede nogen speciel diesellyd.

IMG_9162

Opel Zafira handler naturligvis meget om rummelighed og praktik, hvilket de syv sæder, som iøvrigt er standard, og cykelholderen, som man kan skyde ind under vognen, er gode eksempler på. Men den handler i lige så høj grad også om, at kunne opholde sig i vognen i længere tid.

På begge områder klarer den komfortable MPV sig rigtig godt, og har man specielle krav, er det desuden muligt, at indstille chassiset til komfort eller aktivt sportmode (foruden øko og standard).

Sammen med de friske og støjsvage motorer gør det Opel Zafira til en rigtig fornuftig vogn til alle med et stort pladsbehov, som både bevæger sig rundt på korte ture i lokalmiljøet, men også tager længere ture, det være sig til både i Danmark og Europa.

Den nye opdaterede front synes jeg desuden klæder bilen meget bedre, end det – undskyld Opel – lidt for særprægede kryds (a la grædende perserkat) på den udgående model. Men det er selvfølgelig en smagssag.

Nøjagtig ligesom det er, at vælge at nyde en testrute den ene eller den anden vej rundt.

Den nye Opel Zafira lander i Danmark i nu.

IMG_5451

Opel Zafira (1.4 – 2.0)

Pris fra kr. 285.000,-

Hestekræfter fra 120 til 200

Topfart op til 220 km/t

Kilometer på literen op til 22,2

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

 

 

Author: Malene Raith

Share This Post On