Glem hverdagen i frisk ny Mini Cooper Cabrio

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

IMG_9365

Foto Malene Raith

”Bum, så er det nu!” Jeg ser mig om efter knappen til kalechen, så jeg kan nå at åbne vognen, mens vi holder for rødt, men min søn kommer mig i forkøbet.

”Det er jo her, mor,” siger han og kigger lettere skuffet på mig, mens han åbner taget med sin lille tykke finger.

Mini Cooper har uden tvivl de fedeste knapper til pilfingre, men den allerbedste (lige efter den pulserende røde startknap) er nu altså denne her, som lukker solen, lyset og elegancen ind i den nye Mini Cooper Cabriolet.

IMG_9344

Mini Cooper har altid fungeret godt som cabriolet. Måske fordi den friske ”lille” (den har haft vokseværk med 10 cm.) vogn i forvejen hører til i livsstilskategorien med sit særlige design og underholdende køreegenskaber, og derfor mere appellerer til skæg og ballade end praktik.

Alligevel er det lykkedes Anders Warming (den danske chefdesigner bag linjerne på den nuværende Mini) at gøre den nye Mini Cooper Cabrio endnu mere skarp, fordi det åbne look nu er helt uden tagbøjler, og det ikke bare klæder vognen, det også gør samtidig også adgangen til bagsædet nemmere.

IMG_9385

Heromme kan børnene (for der er altså ikke helt plads til Hr og Fru Langberg) nyde den åbne himmel, mens mor giver den gas bag rattet. Og det er jo i høj grad det Mini Cooper handler om. Køreglæde. Nu bare med vind i håret.

Derfor planter jeg da også glad og fro min bagdel i det smukke lyse lædersæde, få centimeter over jorden, retter benene ud i vandret og lader sønnen trykke på den røde knap.

IMG_9396

Knapperne er hans, men rattet er mit, og med et frisk tag drøner jeg vognen ud fra parkeringspladsen og runder det skarpe hjørne for fuld fart.

Åh, yes. Mini Cooper Cabriolet er suget til vejen, styrer let og præcist og gør det bare så mange gange sjovere at køre hjem fra børnehaven. Eller ned efter en liter mælk.

IMG_9378

”Arme ind i bilen,” kommanderer jeg sønnen, der jubler af fryd over den sjove vogn, som jeg giver den lidt ekstra omdrejninger for at glæde ham.

Også på motorvejen kører Mini Cooper Cabrio rask til, den accelererer skønt, men det er på den snoede landevej, at vi for alvor mærker vognens gode humør, herlige gokart egenskaber og kontante styring. Toppet af med aftensol i ansigtet og skøn lyd fra motoren.

IMG_9383

Der er ikke den store plads i bagagerummet, men de daglige indkøb og en kasse champagne skal der nok blive plads til, og resten må stå på bagsædet. For når man kører Mini Cooper Cabriolet under åben himmel er det som at holde frikvarter fra hverdagen.

Glemt er den fyldte opvaskemaskine, nullermændene på gulvet og morgenens madpakker.

Cabriolet koster selvfølgelig altid ekstra, og Mini Cooper Cabrio er ingen undtagelse, til gengæld er livsnydelsen, køreoplevelsen og charmen helt i top.

IMG_9348

Mini Cooper Cabrio (1,5)

Pris kr. 330.300,- (uden ekstraudstyr som lædersæder m.m.)

Hestekræfter: 136

Topfart: 208 km/t

Kilometer på literen: 20,4

Få PRÊT-À-PARTIR Magasin gratis og uforpligtende hver måned, tryk her!

Author: Malene Raith

Share This Post On