Design og komfort i balance DS 4 Crossback

IMG_8699Foto Malene Raith

”Nu må du ikke køre i havnen …” formaner min søn halvnervøst fra bagsædet.

Jeg kan godt forstå ham. Det er ikke rart, når man kun kan se vand på den anden side af vinduet, og jeg er heller ikke sikker på, at vognen, trods sit off road look, kan klare en tur i bassinet.

Men han kan slappe helt af. Selv, hvis vognen ikke havde haft p-sensorer og bakkamera, er den hvide DS 4 Crossback let at overskue og nem at manøvrere på plads i solskinnet på kajen.

IMG_8724

DS 4 blev introduceret i Danmark i begyndelsen af 2016. Udgaven jeg befinder mig i er en Crossback, hvilket på DS sprog betyder crossover.

Altså en vogn med en smule off road feeling, en urban off roader om man vil, som kan klare lidt mere end bare sort asfaltvej.

En vogn til de aktive, og det ses blandt andet på de sorte beskyttelseskanter rundt om hjulkasserne, de praktiske tagbøjler og ikke mindst frihøjden (afstand fra jord til bund).

DS 4 Crossback er nemlig 30 mm højere end sedanen, og selvom det måske ikke lyder af meget, så er det nok til, at man sidder højt bag rattet med godt overblik over trafikken.

IMG_8732

DS vil gerne forbindes med avantgarde, og det er DS 4 da også. På en light måde.

For nok har fronten et markant design med den let genkendelige kølergrill bredt omringet af krom, som går over i de smukke LED og Xenon forlygter, der sågar har rullende blinklys. Men det synes jeg nu ikke gør DS 4 vildt avantgarde. Bare elegant.

IMG_8715

Interiøret er enkelt og overskueligt, men det er først og fremmest rummeligt.

Pladsen bag det store rat er god også til lange mennesker, sæderne komfortable og velegnede til længere ture og den enorme forrude bidrager til rummeligheden.

Jeg er vild med al det lys, der kan komme ind på selv en gråvejrs dag. Og har man lysfølsomme øjne, kan solskærmene rulles frem, så ruden dækkes ekstra dybt i solskin.

IMG_5321

Selvom der ikke er mange knapper at trykke på i instrumentbordet, så mangler der ikke noget. De er nemlig alle sammen integreret i 7” skærmen, hvor der er adgang til bilens funktioner, foruden navigation, infotainment og ikke mindst Apple CarPlay.

Her kan du spejle din telefon og derved have lettere adgang til den og internettet. Smart!

IMG_5325

Som sagt sidder jeg dejligt og højt bag rattet, DS 4 Crossback er behagelig støjsvag, og det er med at gøre køreoplevelsen ekstra komfortabel.

Den 3 cylindrede turbobenzinmotor kører frisk og tilpas dynamisk i både by og på motorvejen og så er brændstoføkonomien også god for en vogn i denne størrelse.

IMG_8742

Rummeligheden er ikke kun gældende for forsæderne, både børn og voksne sidder godt på bagsædet og det endda uden, at det er på bekostning af bagagerummet.

Feriebagagen kan sagtens være her, og har man ekstra, kan man jo altid tage tagbøjlerne i brug.

IMG_8739

På den måde er DS 4 Crossback praktisk og rummelig nok til de aktive, men også komfortabel og dynamisk nok til livsnyderne, der ønsker sig en bil lidt ud over det sædvanlige.

Vognens linjer passer perfekt med frontens design, og det gør DS 4 Crossback til en smuk og formfuldendt kompakt vogn fra inderst til yderst, som lige præcis ikke er for stor til at manøvrere sikkert rundt på en smal havnekaj.

IMG_8689

DS 4 Crossback

Pris fra kr. 322.990,-

Hestekræfter: 130

Topfart: 198 km/t

Kilometer på literen: 19,2

DS 4 fås fra kr. 302.990,-

 

Author: Malene Raith

Share This Post On