Kia Niro hybrid crossover lige om hjørnet


IMG_9286

Foto Malene Raith

De præsenterede den første gang i midten af februar 2016, nu er den nye crossover hybrid fra Kia, Kia Niro, så køreklar, og vi har netop været en tur i Spanien for at testkøre den.

Vognen, som er en blanding mellem en hatchback og en lille SUV, er Kias første hybrid og bygget på en helt ny platform. Hybrid betyder jo, at vognen kører på både brændstof og strøm, og Kia Niro er udstyret med en 1,6 liters benzinmotor med 105 hestekræfter samt et batteri med 44 hestekræfter.

Samlet giver det 141 hestekræfter (nej, jeg er ikke dårlig til hovedregning, det er bare lidt anderledes, når vi har med hybrider at gøre) samt en brændstoføkonomi på 26,3 kilometer på literen for den rummelige vogn.

Batteriet oplades konstant under kørslen, hvilket gør, at den har samme lydløse start som en elbil, inden benzinmotoren tager over ved acceleration, men meget mere om det i reportagen som følger senere.

Prisen starter på kr. 309.999,- og Kia Niro lanceres i Danmark i slutningen af oktober, men du kan allerede se den in action her i filmen fra testkørslen i bjergene bag barcelona her:

Læs det nye PRÊT-À-PARTIR Magasin herunder og abonner gratis øverst til højre på denne side …

Author: Malene Raith

Share This Post On