Ny formfuldendt Porsche Panamera afsløret

Panamera Turbo 02

Da den blev lanceret første gang, vidste jeg ikke rigtig, om jeg skulle grine eller græde. Porsche Panamera er nemlig en bil, man lige skal vænne sig til, fordi den er så meget anderledes end en 911.

Og så alligevel ikke. Porsche Panamera har som bekendt fire døre, masser af plads, og performer som en 911, og på den måde, er det faktisk lykkedes Porsche at lave en super dynamisk sportslimousine, som du kan have tre voksne passagerer og feriebagagen med i uden at gå på kompromis med hverken design, komfort eller køreoplevelse.

Folk har da også taget den store luksuriøse Porsche Panamera til sig, og nu er den helt nye anden generation af vognen netop blevet afsløret.

Panamera Turbo 06

Porsche Panamera har fået nyt design fra inderst til yderst, den er blevet en lille smule længere, bredere og højere, men interessant nok syner den lavere og meget længere. Det skyldes, at taget over bagsædet er blevet sænket en smule, og den lille forandring er med til at proportionerne på vognen pludselig fungerer meget bedre.

Det måske lidt klodsede udtryk ved første generation, er med andre ord blevet udglattet i den nye anden generation, så Porsche Panamera nu også rammer noget af samme tidsløse formfuldendthed som Porsche 911.

Panamera Turbo 07

Også alle motorer til anden generation af Panamera nykonstruerede med mere kraft og bedre brændstofforbrug. Ved lanceringen fås tre nye biturbomotorer med direkte indsprøjtning: i Panamera Turbo, i Panamera 4S og i Panamera 4S Diesel. De er alle – for første gang også dieselmodellen – udstyret med permanent firehjulstræk og en ny 8-trins Porsche dobbeltkoblingsgearkasse (PDK).

En stærk 4,0-liters biturbo-V8-benzinmotor med 550 hestekræfter flytter Panamera Turbo let som en fjer, så den klarer 0 til 100 km/h på 3,8 sekunder. Hah, og hvis du lige har brug for lidt mere kan du nappe Sport Chrono-pakken og gøre det på blot 3,6 sekunder. Tophastigheden ligger på 306 km/h.

Den 2,9 liter store V6-biturbomotor med 440 hestekræfter i Panamera 4S, sender denne af sted fra 0 – 100 km/t på 4,4 sek. (med Sport Chrono-pakke 4,2 sek.) med en tophastighed på 289 km/t.

Den nye ottecylindrede dieselmotor med 422 hestekræfter er for første gang er kombineret med permanent firehjulstræk. Med en tophastighed på 285 km/t er Porsche Panamera 4S Diesel, ifølge Porsche, den hurtigste serieproducerede bil i verden med dieselmotor. Gran Turismoen når 100 km/t på 4,5 sek. (4,3 sek. med Sport Chrono-pakke) og har desuden det bedste forbrug ved blandet kørsel på 14,7 km/l.

Anden generation Porsche Panamera kommer til landet den 6. november 2016. Priserne starter ved kr. 2.200.937,- for Panamera 4S, Panamera 4S Diesel koster fra kr. 2.277.375,- og Panamera Turbo fra kr. 2.943.767,-

Panamera Turbo 04

Læs det nye PRÊT-À-PARTIR Magasin helt gratis her:

Author: Malene Raith

Share This Post On