Ny Peugeot 3008 afsløret i Paris

IMG_8560

Foto Malene Raith

Som led i Peugeots nye plan “Fem SUV’er på 12 måneder” har den franske bilproducent netop afsløret den helt nye Peugeot 3008, som bevæger vognen fra det efterhånden lidt udefinerbare Crossover segment over til velvoksen SUV.

Nok silede regnen ned i Paris i går, men det mærkede man intet til under det farverige show i de store haller ved lufthavnen, hvor klædet blev trukket af bilen for første gang.

IMG_8512

Det var med slet skjult stolthed at Peugeots direktør, Maxime Picat, gik på scenen, efterfulgt af chefdesigneren Gilles Vidal, for at fortælle om ændringerne på den nye generation Peugeot 3008.

Den store vogn har nemlig ændret karakter og fået et nyt dynamisk og mere aggressivt design hele vejen rundt. Bagenden minder en smule, synes jeg, om Range Rover, vognen er blevet 8 cm. længere og har fået en fladere motorhjem med vertikal (lodret) grill.

IMG_8590

Det er blandt andet, sammen med de sorte beskyttelsespaneler, 19″ fælgene og tagrælingerne, med til at give den nye Peugeot 3008 et mere bidsk udseende, foruden at frihøjden (afstanden fra bund til asfalt) er blevet hævet. Al sammen understreger, at Peugeot 3008 nu er en SUV, som du kan køre i grus med, hen over marken eller blot en tur ned i Brugsen.

Bilen har desuden tabt 100 kilo i forhold til forgængeren og fået forbedret aerodynamikken, hvilket er med til at gøre kørslen mere effektiv og brændstoføkonomisk.

IMG_8596

Men der er endnu en faktor, som gør præsentationen af den nye Peugeot 3008 ekstra vigtig for mærket: Vognen er nemlig udstyret med den helt nye udgave af Peugeots prisvindende i-Cockpit.

Der er blevet lyttet til forbrugerne under udviklingen (og for at sætte i perspektiv, hvor lang tid en bil er undervejs, så startede projektet af denne vogn tilbage i 2012), og det er altså en god ting. For det nye i-Cockpit har nemlig nu fået knapper.

IMG_8565

Ikke så mange, at det ødelægger det rene og enkle design, men bare lige nok til at man ikke bliver irriteret over at skulle sidde og rode på en touchskærm for at finde de mest brugte features. Skønt!

Og så er Peugeot heller ikke bange for at være innovativ og fremme i bussen (meget fransk) i forhold til gadgets. De leger nemlig også med sanserne i vognen, hvor man kan få særlige lydindstilllinger, massage, spændende farver lys i kabinen og tre slags forskellige dufte fra diffuserne – al sammen ekstraudstyr.

IMG_8517

Gilles Vidal præsenterer vognen

Desuden har de også udviklet en lille elektrisk “scooter”, eller løbehjul, som kan foldes sammen og lades op i et lille rum i bagagerummet. Til den ekstra mil, som man jo ofte skal gå, når man har parkeret bilen.

Den slags elsker jeg!

IMG_8556

Motorprogrammet består af fire forskellige benzinmotorer med hestekræfter fra 130 til 165, samt seks forskellige dieselmotorer fra 100 til 180 hestekræfter. Hvilke der kommer til Danmark ligger endnu ikke helt fast, tillige med prisen.

Til gengæld kan vi forvente at se vognen her i landet omkring oktober, men mere følger hen over sommeren.

Se den nye Peugeot 3008 SUV “live” fra lanceringen i Paris her:

 

 

Author: Malene Raith

Share This Post On