Ny Audi TT RS til efteråret

Vi kommer ikke udenom, at Kina bliver vigtigere og vigtigere, når det kommer til bilmarkedet, og derfor er Beijing Motor Show, som løber af stabelen i disse dage, et vigtigt sted at markere sig.

Og det gør Audi i høj grad med præsentationen af deres helt nye dynamiske Audi TT RS Coupé og Audi TT RS Roadster – sportsudgaver af en i forvejen pænt sportslig vogn.

Static photo, Colour: Catalunya Red

Hvis du nogensinde har prøvet en Audi TT, vil du vide, at vognen har en helt fantastisk lyd, og nu har Audi videreudviklet den femcylindrede aluminiumsmotor med letvægtstiltag, reduceret indre friktion og forøget kraftudfoldelsen.

Det betyder, at 2.5 TFSI turbomotoren leverer godt 17 procent mere ydelse, og er med 400 hestekræfter (60 hestekræfter mere end forgængeren) stærkere end nogensinde før. Det maksimale drejningsmoment på 480 Nm er til rådighed fra 1.700 til 5.850 omdrejninger, hvilket giver en voldsom fremdrift, som ledsages af den fede umiskendelige lyd.

Og vil du have lidt mere af den, kan du såmænd også ved hjælp af soundknappen på midterkonsollen styre udstødningsspjældene.

Static photo, Colour: Nardo Grey

Audi TT RS Coupé accelererer fra 0 til 100 km/t på 3,7 sekunder, mens Roadster-modellen klarer det på 3,9 sekunder.

Et 7-trins S tronic (automatgear) overfører kræfterne til det permanente firehjulstræk (som hos Audi hedder Quattro) og tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t. Som tilvalg kan du heldigvis få Audi til at rykke begrænseren til 280 km/t. Flueben ved det.

Prisen er ukendt for bilerne udbydes endnu ikke til salg. De har nemlig endnu ikke nogen typegodkendelse, men de nye Audi TT RS modeller forventes på markedet herhjemme til efteråret.

Static photo, Colour: Catalunya Red

Author: Malene Raith

Share This Post On