Mere dynamik i Renault med ny Alpine

WITH ALPINE A110

Renault giver den for alvor gas i øjeblikket. Og jeg er vild med det!

De nøjedes nemlig ikke bare med i begyndelsen af måneden at overraske omverdenen, specielt os danskere, ved at vende tilbage til Formel 1 og oven i købet hive det danske F1 håb over dem alle, Kevin Magnussen, ind på et sæde, de relancerede dæleme også en skarp sportsvogn to uger senere.

Nemlig en moderne udgave af den legendariske Alpine sportsvogn (bedre kendt som Alpine A110 Berlinette), der i både 1971 og 1973 fejede alle konkurrenter af banen med en 1-2-3 sejr i Monte Carlo Rally.

Oui, Renault skal nemlig i den grad til at forbindes med dynamik og sportslige egenskaber, og den smukke eksklusive Alpine er et stort skridt på vejen.

DASHBOARD

Designet på den fiske vogn er tro mod ophavet, A110 Berlinette, men i den nutidige version vil nok være noget mere teknisk opgraderet.

Bilen vejer omkring 1100 kilo og drives af en 1.8 liters turbomotor med 300 hk hentet hos Renault Sports Cars, og kan såmænd, i følge Renault, ræse fra 0-100 km/t på blot 4,5 sek.

Alpine vil blive styret af en lille gruppe passionerede eksperter i Renault, som får til opgave at opfylde de krævende kunders, behov under ledelse af  Renaults globale marketringdirektør, Michael van Der Sande, som har erfaringer fra blandt andet Rolls Royce og Aston Martin.

Dieppe i Frankrig, der også er hovedkontor for Renault Sport, vil danne rammen om den nye Alpine, der ventes introduceret i Europa i 2017.

Hvorvidt den også introduceres i Danmark er endnu usikkert, ligesom priser heller ikke er offentliggjort endnu.

ALPINE CELEBRATION

Author: Malene Raith

Share This Post On