Mein Gott en fantastisk Opel GT!

12650941_1467408776607068_4396350075442839933_n

Wouw en spif vogn, Opel går jo amok! Er min første glædeligt overraskede indskydelse.

Men ved nærmere eftertanke gør de det ikke alligevel. For selvom visse af Opels design i dag måske kan forekomme en smule neutrale, rummer den tyske designafdeling i Rüsselsheim en over 50 år lang og stolt historie fuld af skarpt og dynamisk design. Og netop Opel GT er legende.

I 1965 kom bilmærket nemlig med konceptbilen Experimental GT, der tre år senere blev realiseret i den elegante Opel GT, som du kan se vippe med lygterne i den lille film fra mit besøg i designcenteret forrige sommer. Den aldrende herre med det hvide hår (til højre) er i øvrigt Erhard Schnell, der som chefdesigner for Advanced Design var ansvarlig for designet og udviklingen af den første Opel GT fra koncept til produktion.

Og nu 51 år senere viser Opel altså en ny GT frem, der som koncept er inspireret af den første GT.

Opel GT Concept har baghjulstræk, frontmotor og en 1,0 liters turboladet benzinmotor på 145 hestekræfter. Hvis du ikke synes, at det lyder af så meget, så hav i mente, at bilen vejer under 1000 kilo, og derfor klarer 0-100 km/t på under 8 sekunder. Topfarten er 215 km/t.

Opel-GT-Concept-forfra (50)

Designet er, ifølge Opel, i tråd med Opels nyeste designsprog, omend med nye boller på suppen som manglende dørgreb og ingen udvendige sidespejle eller vinduesviskere. GT Concept har nemlig store døre med integrerede sideruder i plan med de lakrede flader på bilen. Adgang til bilen sker ved at trykke på udvendige touchpads (i stil med dem, man kort ser lyse blåt, når døren lukkes på Opel Monza Concept i videoen ovenover) til de elektriske døre, som glider et stykke ind i hjulkassen, når de åbnes.

Udvendige kameraer rettet bagud sikrer føreren overblik og overflødiggør dermed sidespejle samt fjerner risikoen for blinde vinkler. Bilen er desuden udstyret med anden generation LED Matrix lygter.

12573925_1467408936607052_5846342264196493296_n

Den lange køler, den manglende mulighed for at åbne bagagerummet udefra og dobbelt udstødning anbragt i midten er i lighed med den oprindelige GT uden, at der er tale om retrodesign i den nye GT Concept.

Opel GT Concept vises frem for verden på Geneve Motorshow i begyndelsen af marts 2016 – vi er naturligvis på pletten.

Og kære Opel, please, please, please, (bitte, bitte, bitte) lad serieproduktionensvognen komme til at ligne dette fantastiske koncept mest muligt, jeg er særligt vild med de røde dæk!

Opel-GT-Concept-bagfra (50)

Author: Malene Raith

Share This Post On