Langt på literen og smukt design Volvo V40 CC

IMG_4799

Foto Malene Raith

Oh no! Jeg bemærker straks det ældre ægtepar, der med alvorlige miner står og snakker om min bil, som jeg kommer ud fra supermarkedet. Manden ser ud som om, han skal til at skrive noget. Årh, nej, jeg orker ikke skadesager …

”Tillykke med din nye Volvo,” siger den nydelige dame med sirligt opsat hår og guldøreringe til min overraskelse, ”hvor længe har du haft den?”

Jeg bliver et øjeblik forvirret, kender vi hinanden? Så smiler jeg bredt. Hun kender ikke mig, men sine Volvoer, og ved, at det her er en ny model.

Jeg fortæller hende kort om den smukke Volvo V40 CC, inden manden trækker i hende.

”De er søreme kommet efter det,” konkluderer hun imponeret, inden hun følger efter sin mand. Og det har hun ret i.

IMG_4832

For Volvo har i den grad spidset tegnegrejet med designet af deres nye modeller, og ifølge rygtet, er det kun begyndelsen. Mere er på vej her i 2016.

Men tag ikke fejl, designet er skam stadig behageligt nedtonet, ingen vild bling bling, de nye stramme linjer forstærker ligesom bare essensen af Volvo og giver derved vognene mere power.

Jeg lægger specielt mærke til det, da jeg kommer til at køre bag en gammel firkantet Volvo fra firserne. Pludselig passerer diverse Stephen King historier revy i min erindring.

IMG_4819

Dengang var Volvo (specielt i USA) en akademikervogn. Det kloge og fornuftige valg for gymnasielæreren, den flinke landsbylæge (gerne iført fløjlsbukser), eller i tilfældet Stephen King, symbolet på den endnu ikke anerkendte forfatter.

Sådan er det ikke mere. Og at dømme på de nye modeller, er Volvos image gledet over i den anden ende af spekteret og trukket i et skræddersyet jakkesæt.

Tag nu bare den nye smukke Volvo V40 CC (CC = Cross Country).

IMG_4458

Nok er det bløde læder ekstraudstyr, men det er linjerne i instrumentbordet ikke. Det hele er elegant og skarpt skåret ind til benet, men stadig med de nødvendige knapper, som øger brugervenligheden.

Fordi Volvo V40 CC er lavet til lettere terrænkørsel, er frihøjden øget, hvilket betyder, at jeg også sidder højere i mit komfortable sæde, og derfor bedre kan overskue trafikken.

IMG_4454

Volvo er desuden på forkant med den nyeste sikkerhedsteknologi, og Volvo V40 CC er udstyret med en sikkerhedspakke (ekstraudstyr), der for eksempel blidt, men bestemt selv styrer vognen tilbage i vognbanen, hvis du er på slingrekurs (eller som jeg kommer til: skifte bane uden at blinke) og holder øje med trafikken i de blinde vinkler.

Men allerbedst er dog den geniale Adaptive Cruise Control.

IMG_4451

Jeg har taget den smukke gyldne Volvo V40 CC en tur på besøg i hjemlandet Sverige, hvor man bliver lagt i benlås af politiet, hvis man kører blot 1 kilometer for hurtigt.

Derfor sætter jeg cruise controllen på rattet til 110 km/t sharp, læner mig tilbage i det komfortable sæde og nyder den behagelige bil. Når jeg nærmer mig en forankørende dukker en spøgelsesagtig vogn op i displayet i speedometeret, og farten sænkes så gradvist til den har den afstand til vognen, som jeg har indstillet den til (gøres også nemt på rattet).

IMG_4806

Når der er plads, drejer jeg så ud i overhalingsbanen, hvilket straks får Volvoen til at accelerere op til de 110 km/t igen.

Behageligt, flydende og ikke til at leve uden, når først man har prøvet det. Volvos Adaptive Cruise Control er simpelthen et must have for alle med et stort kørselsbehov. Og lækkerierne stopper ikke her.

IMG_4836

”Hvad sker der med det brændstofforbrug?!” udbryder min mand.

Denne Volvo V40 CC er en 4 cylindret turbo diesel med seks manuelle gear, der kan køre 27 kilometer på literen, og som vi ruller på de svenske motorveje i stabil fart, virker det som om, at den slet ikke bruger brændstof.

Det ændrer sig dog en smule, da vi kommer ud på den snoede landeveje.

IMG_4445

Volvo V40 CC har selvfølgelig også plads til det hele i bagagerummet, uanset om du skal en lille tur off road med din mountainbike, købe ind eller hente børn fra fodbold.

Pladsen på bagsædet er fin for både børn og voksne, og jeg er som altid glad for en lidt højere vogn, når jeg skal sætte sønnike fast i børnesædet. (ja, han mangler så lidt på billedet).

IMG_4505

Den smukke Volvo V40 CC er en nydelse at køre på langtur i med sit høje niveau af komfort, gedigne teknologi og topklasse køreegenskaber.

Vognen flyder behageligt af sted, også selvom du kun skal ned i børnehaven, kabinen er rummelig og lige så smuk som eksteriøret.

IMG_4822

At Volvo V40 CC også er lettere terrængående gør den ikke bare mere brugbar for den aktive familie med sommerhus eller båd, det gør den også mere skarp i sit design med beskyttelsesskærme, krom og velformede linjer.

Jovisst, som de siger i Sverige. Volvo er så sandelig kommet efter det.

IMG_4812

Volvo V40 CC D2

Pris kr. 375.000,- (foruden ekstraudstyr såsom lædersæder, teknikpakke, sikkerhedspakke mm.)

Hestekræfter: 120

Topfart: 190 km/t

Kilometer på literen: 27

Volvo V 40 fås fra kr. 340.000,-

Author: Malene Raith

Share This Post On