Tæt på superstjernen Aston Martin DB10

Foto Malene Raith

Nåede du ikke forbi Toldboden i Københavns Havn i begyndelsen af ugen, kommer her et kort resume.

Og vi kan lige så godt kaste os direkte over den filmaktuelle superstjerne med det samme: den unikke Aston Martin DB10.

IMG_5817

Den smukke vogn er kun produceret i 10 eksemplarer (men det er altså ikke derfor, at den hedder DB10, det er såmænd fordi, den kommer efter DB9).

Karosseriet er lavet af kulfiber, og køleren er et stort stykke, som kræver to mand at løfte af. Den utroligt vellykkede og elegante bagende er ligeså et stykke, og kun bagklap og døre er separate.

IMG_5780

Motoren er baseret på Aston Martin V8 Vantage S med 435 hestekræfter, og de smalle lygter understreger vognens dyriske temperament med sin hajform.

IMG_5798

Den Aston Martin DB10, som var på visit i København, er en af de otte, som blev brugt i den nye James Bond film “Spectre”.

Og ja, du læste rigtigt. For selvom der kun er produceret ti styks, har de otte altså optrådt i 007 filmen, hvor de blev brugt til forskellige former for stuntkørsel (James Bond kører jo sjældent hyggeture i sin vogn).

IMG_5768

Lige fra dyk i Tiberen floden til ræs over Vatikanets ujævne brosten har de smukke DB10’ere været udsat for, og sidstnævnte var stuntkøreren Mark Higgins (der ifølge rygtet muligvis har været The Stig) med til, hvilket han fortalte levende om på Toldboden.

Bilerne blev bygget om eller fik stativer på, så de passede til de forskellige typer optagelser, hvad enten det var klip inde i vognen, langs med den eller vild stuntkørsel.

IMG_5812

Alle 8 Aston Martin DB10 har overlevet optagelserne uden men, og drager nu verden rundt som filmstjerner.

På den måde kan man måske synes, at Aston Martin DB10 mest er et dyrt filmrekvisit eller PR stunt. Personligt vil jeg kalde den en slags konceptbil i flere eksemplarer. En vogn, der viser linjerne for fremtiden og giver en forsmag på, hvad Aston Martin har i støbeskeen.

Interiøret skulle nemlig for eksempel være meget lig det, der kommer til at sidde i den helt nye Aston Martin DB11, som bliver præsenteret ved Geneve Motor Show i Marts 2016.

IMG_5793

Men Aston Martins forbindelse med action spionen går langt tilbage.

Det engelske mærke har dybe rødder i James Bond filmene, som blandt andet havde den fine Aston Martin DB5 med i Goldfinger fra 1964.

Den var skam også at finde på Toldboden, foruden et væld af andre Aston Martin modeller fra den vilde racer DB9R til den serieproducerede topmodel Aston Martin Vanquish.

IMG_5800

Aston Martin har mange spændende planer for fremtiden, som blandt andet byder på et samarbejde med tyske AMG (Mercedes dynamiske afdeling) om udveksling af teknologi omkring V12 og V8 motorer.

Seks nye modeller over de næste seks år vil vi også få at se fra Aston Martin, heriblandt Aston Martin Rapide, som er en elbil, og i Danmark åbner der desuden et nyt showroom til september 2016.

IMG_5804

Men er det Aston Martin DB10, som dit hjerte banker for, så fortvivl ikke. Nok er filmhelten fra Københavns Havn allerede returneret til sit hjemland, men en af bilerne, som IKKE deltog i filmoptagelserne, kommer endnu engang indenfor rækkevidde i begyndelsen af det nye år.

Her bliver den nemlig sat på auktion, så det er altså nu, at alle julegaverne skal returneres og sparegrisen tømmes, hvis du igen vil tæt på den fantastiske Aston Martin DB10 og gøre den til din helt egen.

Godt Nytår allesammen!

IMG_5784

 

 

 

Author: Malene Raith

Share This Post On