Årets Bil 2016 Finalen

Torsdag aften afsløres det endelig, hvilken vogn, der i år får den ærefulde titel af Årets Bil 2016.

Juryen består af 19 motorjournalister fra hele landet, som allerede i oktober valgte fem finalister ud af sammenlagt 32 kandidater.

Kriterierne er enkle. For at blive Årets Bil 2016 skal vognen være en ny model (altså ikke noget med facelifts) og introduceret herhjemme i løbet af 2015. Juryen stemmer altså om, hvilken de bil, de mener, er den bedste nye model på markedet i 2015. Så er den vist skåret ud i pap.

De fem finalister til Året Bil 2016 er meget forskellige. Personligt har jeg haft svært ved at udvælge mig min favorit, da jeg synes, at hele bundtet er anbefalelsesværdige og rigtig gode biler. Og alle har de også en lille smule, der taler imod, hvilket har hjulpet mig til at finde min favorit. Hvad jeg har stemt, vil jeg ikke afsløre endnu, men her en hurtig gennemgang af finalisterne til Årets Bil 2016 – hvem stemmer du på?

Audi A4

IMG_4334

Den nye Audi A4 er netop blevet lanceret i Danmark her i november, og dermed nået op på sin 9. generation af bestsellervognen, der så dagens lys første i 1972 under navnet Audi 80.

Vognen har fået et skarpere og mere dynamisk design, samt mulighed for det vanvittigt lækre Audi Virtual Cockpit (markedets pt. smukkeste navigationsudstyr), og den gedigne Audi A4 kører utroligt lækkert, stabilt og støjfrit.

Den har fra 150 til 252 hestekræfter og en pris der starter fra kr. 490.000,-

Opel Astra

IMG_4284

Den eneste vogn blandt finalisterne, der har et navn og ikke bare er bogstaver og tal.

Opel Astra blev vist frem på Frankfurt Motor Show for første gang i september i år og introduceret her i november, men navnet stammer tilbage fra 1991, hvor den blev videreudviklingen af Opel Kadett.

Den nye Opel Astra er lavet helt fra bunden med nye materialer, som gør den lettere og mere rummelig, og den nye store vogn fra Opel byder da også på masser af plads, rigtig gode køreegenskaber og en pris, de fleste kan komme i nærheden af.

Hestekræfterne fra 105 til 200 og prisen starter på kr. 199.990,-

Volvo XC90

IMG_2777

Volvos nye flagskip XC90 er kommet rigtig godt fra start med over 50.000 solgte vogne (globalt).

Og det er ikke uden grund. For Volvo har ramt et utroligt vellykket design med den nye luksuriøse XC90, som har en kabine med så meget plads (og lækkerier), at det næsten er umuligt at gå hinanden på nerverne herinde.

Motoren er stærk og stabil, finishen er i top og den elegante SUV er en nydelse at cruise rundt i. Nedtonet luksus for de heldige, der har råd til en gedigen, højteknologisk og komfortabel vogn.

Prisen starter på kr. 999.900,-

Mazda CX-3

IMG_0716

Design og plads får du også i den helt nye Mazda CX-3. Det er ikke en SUV, men en crossover i en fiks og sporty størrelse, som kan køre i lettere terræn.

Den øgede frihøjde gør, at man sidder dejlig højt bag rattet og desuden nemt har adgang til bagsædet og børn. Den røde familievogn kører super dejligt, er super praktisk til både hverdag og weekend, og så har den et lækkert interiør og de smukke linjer (som jeg er stor fan af) fra Mazdas nye Kodo-design.

Mazda CX-3 fås med hestekræfter fra 105 – 150 og koster fra kr. 214.990,-

Jaguar XE

IMG_1637

Den helt nye Jaguar XE er hidtil mindste i flokken, men det bliver den ikke mindre Jaguar af.

Måske er der sparet lidt på nøddetræet og askebægrene til den store Cohiba, til gengæld kan der ikke sættes en finger på noget under motorhjelmen, i komforten eller på det bistre skarpe design.

Jaguar XE er en virkelig vellykket “lille” luksusvogn med en spindende kat i motoren, der er til at komme i nærheden af prismæssigt og uden tvivl kan tage kampen op med alle de andre populære mærker i firmabilsegmentet.

Prisen er fra 549.900,- og, ikke mindst, en beskatningspris fra kr. 427.900,-

May the best car win!

Author: Malene Raith

Share This Post On