Frisk ven i hverdagen Opel Corsa

IMG_2227

Foto Malene Raith

”Det er sommer, det er sol, og det er søndag …” Jeg kan ikke lade være med at blive i godt humør, som jeg småsyngende vimser rundt og fotograferer den røde vogn i grøftekanten.

Solen skinner fra en lyseblå himmel, den sidste kornmark fra sommeren står modent og duver i vinden bag mig, og i ny og næ triller en vogn forbi og giver tommelfingeren opad.

Man skal virkelig være sortseer for at være mobset på sådan en dag.

”Har du problemer?” En skadedyrsbekæmper har elegant placeret sin varevogn foran kameralinsen og rullet vinduet ned.

Jeg ryster overbærende og fuld af overskud på hovedet. Nope. Her er overhovedet ingen problemer, i hvert fald ikke med den nye Opel Corsa.

IMG_2241

Den røde Opel Corsa, som jeg er i færd med at forevige, er femte generation af den populære minibil (altså nummeret større end en mikrobil). Den første Opel Corsa (Opel Corsa A – Opel bruger bogstaver som generationsbetegnelse) blev lanceret i 1982.

Den havde, måske på grund af størrelsen, kvindetække, men som generationerne har taget over, er den kompakte vogn skam også blevet populær hos herrerne.

IMG_2251

Faktisk så meget at salget af Opel Corsa, fra første til fjerde generation, ialt runder over 12,4 millioner solgte eksemplarer på verdensplan.

Og det gør den til en af Opels mest succesfulde modeller.

Den helt nye Opel Corsa (yes, rigtigt gættet: E) blev lanceret i begyndelsen af 2015, og selvom den ser større ud end forgængeren fra 2006, så er den det faktisk ikke.

IMG_2233

Det nye friske design får den bare til at se sådan ud blandt andet på grund af sin nye og mere lodrette front samt det brede Opel smil.

Indvendigt er instrumentbordet også lodret, og det er med til at fremme fornemmelsen af rummelighed herinde foruden, at det gør instrumenterne mere overskuelige.

IMG_2704

Vognen, jeg befinder mig i, er udstyret med en Førerassistance pakke (til kr. 6000,-), som blandt andet rummer skiltegenkendelse (som ser fartskilte, du måske overser), afstandsmåler til forankørende, kollisionsadvarsel og vognbane advarsel (den, der bipper, hvis du er ved at slingre ud af banen).

På den 7” farveskærm i midten dukker bakkameraet op (også ekstraudstyr) og kan udstyres med navigation, og mellem urene er der desuden et display, en såkaldt boardcomputer, som for eksempel kan vise energiforbrug og parkeringssensorer (som så også kan slås fra, hvis man ikke har klippet hækken I indkørslen).

IMG_2711

Den røde Opel Corsa har flere herligheder som standard, som jeg nu ikke tænker så meget over i sommervarmen, men som uden tvivl vil være en lise om fortvivlende kort tid: varme i sæde, rat og sidepejle – også forruden kan fås varme som ekstraudstyr (som afdugger hurtigt og effektivt på de kolde dage, der venter os).

IMG_2255

Men det der naturligvis bringer humøret højest op, er det der sker, som jeg drejer nøglen.

For nok er Opel Corsa en mindre vogn, men den har overraskende meget kraft og gode køreegenskaber, og det mærker man faktisk fra man sætter i første gear og ruller af sted.

Den er let at manøvrere rundt i byen, har en god venderadius og en behagelig størrelse.

IMG_2263

Og på både lande- og motorvej kører den herligt frisk til, selvfølgelig er den ikke hurtigste vogn i overhalingsbanen, men den er absolut hurtig nok, og jeg mangler på intet tidspunkt smæk på vognen.

Styretøjet er komfortabelt og glider let tillige med de seks manuelle gear, hvilket al sammen er med til at gøre køreturen til en fornøjelse.

IMG_2247

Både for de små, der er med på bagsædet, og de voksne, som skam også være med heromme afhængig af længde (på både den voksne og køreturen).

Opel Corsa kan fås med tre døre, men jeg vil naturligvis altid anbefale fem døre, hvis man skal have passagerer med – navnlig små, der skal spændes fast.

IMG_2256

Det hele er med til at gøre den nye Opel Corsa til en frisk og velkørende ven i hverdagen, en allrounder med fin plads til børn, pakkenelliker og indkøb.

Den kan let smutte gennem bytrafikken, men også give lidt baghjul på motorvejen, hvis man har behov for det, og de egenskaber sender altså humøret i vejret, specielt når det, nårh, ja næsten føles som sommer, sol og søndag.

Ps. Den nye Opel Corsa er i øvrigt kåret til ”Best Buy Car of Europe for 2015” af AUTOBEST journalisterne fra 15 forskellige europæiske lande, der vurderer kandidaterne ud fra forhold som pris og ydelser på flere områder.

IMG_2229

Opel Corsa 1.0 T Cosmo

Pris kr. 189.990,- (uden ekstraudstyr)

Hestekræfter: 115

Topfart: 195

Kilometer på literen: 20

Opel Corsa fås fra kr. 117.990,-

Author: Malene Raith

Share This Post On