Mød stjernerne på Bellahøj til CHGP

CHGP Ambassadør Tom Kristensen og Race for Riget Ambassadør Jan Magnussen

Foto CHGP

Copenhagen Historic Grand Prix løber traditionen tro af stabelen på Bellahøj nu i weekenden og kan igen i år præsentere et stjernefyldt felt.

Navnlig er det det spændende Royal Pro/Am race, der tiltrækker sig meget opmærksomhed, dels på grund af de mange kendte kørere og dels fordi, det har underholdende glimt i øjet.

Det foregår således, at amatørerne (der skam alle er både erfarne og dygtige kørere) lægger ud med at køre først (en 6 – 7 runder). Herefter skal den professionelle kører, som der deles bil med, køre næste løb ud fra den position, som amatøren kommer i mål på.

Der er specielt en Lotus Cortina, som er værd at holde øje med, da den indeholder både en prins og en konge, i form af H. K. H. Prins Joachim og Tom Kristensen.

BTINTERN BTINTERN - Kevin Magnussen in the McLaren-Mercedes pits during practice for the 2013 Chinese Grand Prix in Shangai. Photo: Grand Prix Photo

Photo: Grand Prix Photo

Kevin Magnussen deltager også, han deler Lotus Cortina med den garvede motorjournalist Flemming Haslund, men også internationale navne såsom Audi fabrikskører Dindo Capello, og nuværende Audi kører Loïc Duval deltager, foruden flere professionelle danske kørere.

Program Royal Pro/Am

Lørdag den 1. august

11:25 – 11:50              Tidtagning

16:00 – 16:40              Royal Pro/Am – Prefinale

Søndag den 2. august

10:25 – 10:40              Opvarmning

15:40 – 16:20              Royal Pro/Am – Finale

Tom Kristensen_Foto_Bjarne Bredal

Copenhagen Historic Grand Prix startede oprindelig i 1996 så centralt et sted i København som Christiansborg Slotsplads. Det blev hurtigt en succes, og som løbet voksede, flyttede det i 2000 ud på Holmen, hvor det holdt til i nogle år, inden det flyttede videre til Fælledparken i 2003.

Her voksede banen over årene fra 1000 meter til 2000 meter, til metrobyggeriet i 2013 rykkede CHGP videre til Bellahøj.

De to dages race indeholder meget mere end Royal Pro/Am, her afvikles nemlig også en etape af DTC (Danish Thundersport Championship), og køres race i forskellige historiske biler, som man bagefter kan gå rundt og nyde helt tæt på, og evt. få sig en snak med ejerne.

Og så må vi ikke glemme endnu et højdepunkt: Nemlig Race for Riget!

Ambassadør for Race for Riget Jan Magnussen_Bjarne Bredal

Jan Magnussen er ambassadør for løbet og sammen med sønnike Kevin, sidder han – foruden Tom Kristensen, Michael Christensen, John Nielsen, Christoffer Nygaard, Mikkel Mac, Marco Sørensen med flere – klar til at give dig et uforglemmeligt spin i supersportsvogne som Porsche 918 Spyder, McLaren 650 S (gæt selv, hvem der sidder bag rattet, starter med K), Corvette Z06 (den har du måske også gættet), Audi R8 (jep, Tom), Zenvo, Koenigsegg, Aston Martin Vantage, Lamborghini Huracan for blot at nævne et par stykker.

Det koster fra kr. 1.000,- til  kr. 2.500,- at prøve en tur, og pengene går ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

Der køres Race For Riget både lørdag og søndag, og billetter kan købes ved banen.

Se program, få meget mere information og køb din billet til CHGP på CHGP.dk

Nårh, ja, og husk at tage cyklen derud, det er svært at parkere, og vejret skulle blive godt 🙂

Tom K_Bjarne Bredal

Vi ses!

 

Author: Malene Raith

Share This Post On