Så fik Romeo sin Giulia

150624_Alfa-romeo_Giulia-Reveal_02

Endelig er der spændende og smukt nyt til alle Alfa Romeo fans, for det italienske bilmærke har netop præsenteret deres helt nye topklasse-model, Alfa Romeo Giulia, oven i købet i en Quadrifoglio version (den med firkløveret – jep, det betyder fart) på det nye Alfa Romeo museum i Arese nær Milano.

A.L.F.A. blev etableret den 24. juni 1910, og kunne derfor ikke blot fejre 105 års produktion af biler i år, Alfa Romeo valgte naturligvis også samme dato til at lancere deres helt nye Giulia.

150624_Alfa-romeo_Giulia-Reveal_04

Der stilles strenge krav til en Alfa Romeos design med respekt for mærkets historie, og proportionerne på Alfa Romeo Giulia er formet ud fra bilens tekniske platform: en 50/50 vægtfordeling og baghjulstræk med motoren placeret imellem de to aksler.

Giulia har derfor fået et meget kort udhæng, en lang motorhjelm, lange forskærme og en ”tilbagetrukket” passagerkabine i en yderst kompakt udformning. Naturligvis med den legendariske Alfa Romeo næse i front.

Der er desuden udviklet en særlig motor til topversionen Giulia Quadrifoglio, en seks-cylindret turbomotor, som er konstrueret af ingeniører med Ferrari-erfaring og leverer imponerende 510 hestekræfter. De kan såmænd få bilen til at accelerere fra 0 til 100 km/t på 3,9 sekunder. Motoren er konstrueret i ren aluminium for at reducere vægten på forakslen, og ikke mindst for at skabe den herlige klassiske Alfa Romeo lyd.

150624_Alfa_Romeo_Giulia_HP3

For at opnå det bedst mulige forhold i mellem vægt og effekt har man valgt at bruge kulfiber til blandt andet kardanakslen samt til motorhjelm og tag på Giulia. Aluminium er som sagt valgt til motor, foruden bremser og affjedring, døre og skærme m.m.

Respekten for mærkets historie kommer desuden til udtryk i det nye logo, designet af Robilant Associati, som Giulia vil kunne vise frem for første gang: Et emblem, som er blevet fornyet og moderniseret, mens den karakteristiske form og de stilistiske elementer er bevaret.

Åh, vi glæder os til at møde Alfa Romeos Giulia derude på vejene i nær fremtid …

Alfa Giulia for

 

Author: Malene Raith

Share This Post On