Mudderbad i sporty ny KIA Sorento

IMG_2239

Foto Malene Raith

”Oh, have you been out playing?!” De unge fyre, der tager imod og klargør bilerne, kigger grinende og kun en lille smule bebrejdende på mig.

Et øjeblik havde jeg faktisk lige glemt det, men så kommer jeg i tanke om tilstanden af den et par timer tidligere så funklende rene bil.

”Hø, hø, sorry …” svarer jeg på en gang glad og med lidt dårlig samvittighed.

Nok er vognen (og til dels også jeg) splattet ind i rødbrunt mudder, men for Hulen … det var jo sjovt!

Og en stærk SUV, som KIA Sorento, er absolut ikke en vogn, der går af vejen for en tur eller to gennem sølet.

IMG_2212

Vi befinder os på solkysten i Spanien, nærmere betegnet Sitges ud for Barcelona, hvor KIA har inviteret til testkørsel af deres nye KIA Sorento.

Og jo, jeg havde da en forestilling om at skulle køre ud ad støvede veje med solen i øjnene mellem oliventræerne, men så blev det bare regnvejr.

IMG_2237

”Okay, du skal ikke gå ud i marken!” advarer jeg min kollega.

Mine (naturligvis helt upraktiske) støvler er netop sunket flere centimeter ned i den fugtige røde jord på vinmarken, og det besværliggør unægtelig fotograferingen en smule.

Men hvad der er skidt for højhælede støvler, er perfekt for store brede dæk.

IMG_2226

KIA Sorento har et såkaldt intelligent firehjulstræk, hvilket vil sige, at den som udgangspunkt, af hensyn til brændstofforbruget, kun trækker på forhjulene, når du kører på jævne flader som asfalt.

Men bliver underlaget mere udfordrende, slår den automatisk træk på alle fire hjul til. Derudover har den også en knap, så du selv kan slå det til, hvis du lige får lyst til at køre ned ad en lille smattet grusvej, som hedder ”Privado.”

IMG_2220

Den nye KIA Sorento er tredje generation af KIAs store flagskib, der så dagens lys for første gang for tolv år siden.

Fronten er nu blevet endnu mere bister, vognen er blevet lidt større og længere, og så er ikke mindst akselafstanden (afstanden mellem for og baghjul) forøget.

Det gør faktisk, at den nye KIA Sorento ikke bare er blevet mere rummelig, der kan også nemt tilføjes en 3. sæderække uden at bagagerummet bliver mikro lille.

IMG_2244

Vupti, lige under kufferterne ligger de to ekstra sæder, der gør den SUVen til en syv personers.

Og mens vi er ved det, så er bagklappen elektrisk, og som noget helt nyt kan den åbnes, blot du nærmer dig med nøglen i lommen (smart power tailgate).

Den slags features er jeg mega fan af!

IMG_2224

Interiøret på KIA Sorento blevet opgraderet med blandt andet metallister og ægte syninger på instrumentbordet, og sikkerhedsudstyret rummer nu også Advanced Cruise Control, altså kan vognen automatisk holde af stand til forankørende, foruden Lane Departure Warning, der advarer om, at du er på vej ud af banen, samt aflæser af fartskilte m.m.

IMG_2255

Og nok så vigtigt for en vogn på denne størrelse, har den nye KIA Sorento Round View Monitor, så man kan kigge hele vejen rundt om bilen, når man bakker.

Det er også muligt at vælge farver fra sort til beige i interiøret, og jeg har flot held med at slæbe lyst mudder med ind på det sorte lædersæde fra kanten af min nederdel, der lige skulle suge lidt spansk smat til sig, da jeg gik i knæ for at fotografere vognen. I sølet på marken.

IMG_2227

Den store muskelbil har også udvendigt fået nye kromdetaljer ved vinduerne, en frisk bagspoiler samt en hajantenne på toppen, for at give den et sporty look.

Med sko og tøj fuld af spansk moderland, rykker jeg lårstøtten frem (KIAs europæiske designcenter har stået for interiøret) og sætter mig godt til rette.

IMG_2234

Bilen ruller behageligt af sted hen over små sten og gennem mudder, men også på den snoede landevej kører KIA Sorento rigtig godt.

Den glider fint om de skarpe hjørner, er herlig støjsvag, og så elsker jeg at sidde højt og skue ud over en stor gylden motorhjelm, også som jeg rammer motorvejen og giver den lidt gas.

IMG_2241

Den nye KIA Sorento er en på en gang komfortabel og super praktisk SUV.

Det bistre udseende, den dejlige siddehøjde og stylede interiør gør den til en nydelse at køre, uanset om man skal hente fem børn fra skole eller blot et spadseresæt fra rens.

IMG_2236

Og kan man lide at tage på eventyr udenfor alfarvej, klarer den nye KIA Sorento også det med firehjultrækket sat til, så man i god stil kan køre rundt i eller stoppe op og lade støvlerne synke ned i mudderet.

Kia Sorento er hos forhandlerne fra juni, se highlights med bil og mudder fra turen til Barcelona her:

 

Author: Malene Raith

Share This Post On