Solid familievogn Toyota Auris Touring Sports

IMG_3678

Foto Malene Raith

”We war de woubots, du, du, du, du …” sønnen sidder tilfreds med sin iPad på bagsædet og bobber til Kraftwerk, mens jeg benytter lejligheden, og solskinnet, til at få taget nogle billeder.

Normalt er jeg ikke fan af, at børn partout skal underholdes med film og spil i bilen, men lige nu er det faktisk kærkomment at finde drengens yndlingsnummer på YouTube, så jeg kan få fred til at tænke.

Og det er specielt nemt, når vognen er udstyret med internetforbindelse, som det er tilfældet med denne Toyota Auris Touring Sports.

IMG_3681

Den store metalgrå stationcar (som Touring Sports betyder, hvis man taler Toyota) er nemlig gennemført praktisk og familievenlig, og føles desuden meget solid og robust.

Med andre ord; det er en vogn, som nok er sporty i sit design, men som også kan tåle at blive brugt i en beskidt hverdag indeholdende både børn og bagage.

IMG_3685

Interiøret er rimelig basic og meget nemt at gå til uden en masse knapper, der først skal studeres.

Der er speedometer og omdrejningstæller i urene, og midt imellem dem et sort og hvidt display, der blandt andet oplyser om dit forbrug (afsløret, jeg kører ikke sparekørsel) og udetemperatur.

IMG_3790

Sidstnævnte bruger jeg meget om vinteren til at holde øje med eventuel frost, men her hen mod varmere tider, bruger jeg temperaturen til at glædes over kølingen fra klimaanlægget, når heden banker mod taget.

På den store farveskærm i midten kan jeg indstille navigationen (ekstraudstyr) og desuden finde bakkameraet, der sammen med sensorer, hjælper mig med at bakse den store bagende på plads ved kantstenen.

IMG_3809

Og det er en feature, som jeg aldrig bliver træt af i familiebiler.

Ikke fordi, jeg ikke kan finde ud af at parkere, men fordi familier har tendens til at komme i berøring med miljøer, hvor der færdes andre børn.

Og de kan altså bare somme tider være noget uberegnelige og finde på at løbe om bag en vogn, der bakker. Tanken alene giver mig kuldegysninger …

IMG_3804

Og så er der jo lige den der internetforbindelse i Toyota Auris Touring Sports.

Toyota Hot Spot hedder det, koster kr. 2.575,- og vupti, når du har sat dit SIM-kort i, skal du blot tilslutte computer, iPad osv. så kører underholdningen for familien på turen til Nordjylland.

Op til fem forskellige enheder kan tilsluttes, så et godt tip er: husk hovedtelefoner …

IMG_3689

Når bagsædet er aktiveret, kan chaufføren nyde den gedigne Toyota Auris Touring Sports i fred, hvor jeg sidder godt og komfortabelt bag rattet.

Vognen er tilpas blød i affjedringen, og motoren mangler ikke kraft til at trække friskt og sikkert ud ad både lande- og motorvej.

Bevares, det er ikke en raket, men det behøves heller ikke.

IMG_3700

For det gør blot Toyota Auris Touring Sports til et behageligt køretøj for alle i vognen, ikke kun chaufføren, og det gælder også i byen.

Bilen kører dejligt uanset hvor, jeg har ingen problemer med at tilpasse farten eller fornemme hjørnerne på den store vogn, og sønnen har ingen problemer med pladsen.

IMG_3707

Voksne kan også være heromme, tre fuldvoksne mænd fik således et lift hjem fra påskefrokost, og det foregik helt uden brok om manglende benplads eller tendens til køresyge.

Det var fuld tilfredshed fra for- til bagsæder (og nej, det var ikke fordi, de var faldet i søvn).

IMG_3708

Selvfølgelig er bagagerummet på Toyota Auris Touring Sports super rummeligt med plads til både blomster, bæreposer og masser af bagage, stationcars er jo som udgangspunkt tænkt praktisk, og denne her er ingen undtagelse.

Vognen er ikke prangende, men den er heller ikke kedelig, ærlig og ligetil er nok mest rammende.

IMG_3680

Toyota Auris Touring Sports kræver nemlig ikke tilvænning, man er stort set venner med den praktiske vogn med det samme, og klar til at tage rummeligheden, køreglæden og komforten i brug.

En god og solid familievogn, der både kan holde på og holde til det hele.

”Hey gøjs, gider du lige hjælpe mor et øjeblik?” Jeg har glemt mit stativ, og vil have sønnen til at tage et billede af mig og vognen.

Men drengen lægger i stedet iPad’en til side, står ud af bilen, og som den naturligste ting i verden, stiller sig op ved siden af den sølvmetallic bil.

Nårh, ja. En familiebil er jo trods alt til glæde for … hele famillien.

IMG_3692

Toyota Auris Touring Sports 2.0 D-4D DPF T2+ (udstyrsniveau)

Pris kr. 303.990,- (inkl. ekstraudstyr)

Hestekræfter: 124

Topfart: 195 km/t

Kilometer på literen: 22,2

Toyota Auris Touring Sports fås fra kr. 234.990,-

 

Author: Malene Raith

Share This Post On