Audi Driving Experience 2015

IMG_0545

“Wuhuu, sådan der!” Vi flyver for fuld fart mellem keglerne rundt på banen, inden bremserne hugges i, så dækkene hyler, og vi igen står helt stille mellem fire kegler.

Med pulsen dunkende i tindingerne, ruller vi kontrolleret tilbage til startfeltet og afventer næste træningstur gennem keglebanen i den fantastisk Audi TT Coupé.

IMG_0539

Vi befinder os under den jyske sol på Jyllandsringen, hvor der for 18. år bliver afholdt Audi Driving Experience, og jeg kan lige så godt sige det med det samme: Det er sindssygt sjovt!

Når man lige har ræset banen igennem et par gange og er blevet fortrolig med vognen, er det fantastisk at prøve, i mit tilfælde nok mest mine egne, grænser af, vognen kan nok klare en del mere.

IMG_0508

Der køres Audi Driving Experience i tre uger på både Jyllandsringen og Sjællandsringen, og bare rolig, der køres også på to niveauer.

Niveau 1 er for begyndere, Niveau 2 for de lidt mere trænede.

Til at hjælpe os sikkert igennem, har vi de to dygtige Audi instruktører:  Susanne Kottulinsky og Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Jep, mor og datter og i øvrigt 2. og 3. generation af racerkørere.

IMG_0550

I år kører vi i to meget forskellige vogne, dog begge med rigelige hestekræfter:

Audi TT Coupé 2.0 TFSI Quattro S Tronic med 230 hestekræfter og Audi A5 Sportsback 3.0 TDI Quattro S Tronic med 245 hestekræfter.

IMG_0505

Den ene er skabt til ræs, den anden er mere familievenlig. Det mærker vi tydeligt, som vi tester vognene på banen.

Først øves der i hold på den ene halvdel af banen i Audi TT Coupé, dernæst på den anden halvdel i Audi A5.

Instruktørerne kører forrest, og vi skiftes til at følge lige efter, så vi individuelt kan få at vide, hvad vi gør rigtigt, og hvad der skal forbedres.

Jeg kører for eksempel ikke tæt nok på keglerne, som viser idealkurven (også kaldt apex, hvis man er en bilnørd).

IMG_0519

Man får hurtigt varmen bag rattet og lyst til at prøve mere, og efter frokost åbnes hele banen, så vi kan give den fuld gas gennem alle svingene i de forskellige biler.

Audi TT suger sig til vejen, er meget stabil og sjov at ræse af sted i, mens man i Audi A5 lige skal holde tungen lidt mere lige i munden, da den er blød i svingene og skrider mere ud.

Men det er jo også det, som Audi Driving Experience handler om. At lære at håndtere sin vogn. Det er sjovt, men også alvorligt, da det ofte er fejlhåndtering, der skaber ulykker i trafikken.

IMG_0568

Til slut kører vi slalom gennem en keglebane på tid, inden Mikaela giver os en ræsertur banen rundt i sin vilde Audi RS 4 med 450 hestekræfter, der klarer 0 – 100 km/t på 4,7 sekunder med den ondeste lyd!

Efter en lang dag med ræs, er det altid mærkeligt at sætte sig ud i sin almindelige vogn igen, og rulle tilbage mod København.

Men selvom tempoet er noget langsommere, er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg nu har fået lidt mere styr på og meget mere selvtillid bag rattet, og det er uden tvivl en rigtig behagelig fornemmelse, når man nu tilbringer så mange timer af sit liv i en bil i trafikken.

Du kan se en lille film fra dagen lige her:

Audi Driving Experience

Niveau 1 kurserne koster kr. 3.995 og Niveau 2 kr. 4.995,- (her slides lidt mere på bremser og dæk)

Audi holder desuden kurser for unge mellem 18 og 22 år, der af gode grunde ikke kan have super meget køreerfaring. De afholdes om aftenen og koster kr. 1.875,-

Der er stadig enkelte ledige pladser tilbage på årets kurser, men ellers kan du tilmelde dig Audi Driving Experience 2016, se mere på: http://www.audi.dk/dk/brand/da/experience/driving_experience.html

Author: Malene Raith

Share This Post On