Praktisk humørbombe Mini Cooper D

IMG_3587

Foto Malene Raith

“Hov? Næ, næ, det er der jo ingen grund til …” Jeg letter fluks foden fra bremsen igen og høvler i stedet om hjørnet for fuld fart.

Skarpt højresving efterfulgt af skarpt venstresving, herefter lige ud, ca. 75 meter til mållinjen.

Den lave grå bil ligger helt fast på asfalten, som jeg koncentreret følger rutevejledningen, kører i mål og trykker på den røde stopknap. Hæh.

En mand med en lille hund kigger undrende op, som jeg snupper min taske, smækker døren og med et skævt smil går ind gennem porten til børnehaven.

Bare fordi det er hverdag, behøver det vel ikke være kedeligt at køre Mini Cooper.

IMG_3592

For man skal virkelig være surmuler for ikke at blive i godt humør af den sjove firkantede vogn med fartstriber.

Og selvom jeg så absolut kan være pænt mobset i ny og næ, bliver min dag bare sjovere, da jeg starter den med at hente en fiks Mini Cooper D.

IMG_3596

Formen, fronten og de stirrende lygter appellerer bare til mig, måske fordi min farfar drønede sine børnebørn rundt i en (3 styks på bagsædet uden sikkerhedsele) i 1970’erne, måske fordi designet får den til at ligne en legetøjsbil i fuld størrelse.

Men også som jeg sætter mig ned bag rattet, man sidder jo med bagdelen tæt på asfalten, sender det sjove interiør ekstra endorfiner ud i min blodstrøm.

IMG_3653

Her er det hele nytænkt og anderledes, og er man ikke øvet Minikører skal man lige lede lidt efter funktionerne.

Urene med speedometer og omdrejningstæller er ikke inde i en kasse, men står frit bag rattet, sammen med brændstofmåleren på højre side, som tæller de orange streger nedad.

IMG_3621

Det runde infotainmentsystem, som danner centrum for kabinen, er herligt farverigt, det gælder ikke kun den underholdende grafik på skærmen, også listen rundt om det hele skifter farve afhængig af funktionen, du vælger.

Særpræget sammenhængende design, der samtidig er brugervenligt og logisk.

IMG_3633

Knapperne til klimaanlægget (ekstraudstyr) nedenunder giver sig selv, og her finder du desuden den skæggeste og vigtigste knap, som står og pulserer livligt afventende: Start og Stop knappen.

Et sikkert hit hos børn at få lov at trykke på og, indrømmet, også lidt hos voksne.

IMG_3643

Den grå Mini Cooper D, som jeg befinder mig i, skiller sig ud på to områder: det er en dieselbil, og så har den fem døre.

Umiddelbart lyder Mini og diesel selvmodsigende, det er jo trods alt noget, man forbinder med større biler, men ikke desto mindre er det med til at give den friske vogn en super god brændstoføkonomi.

IMG_3599

Hele 27,8 kilometer på literen kan vognen køre, hvis man vel at mærke kører pænt, og det gør jeg ikke helt.

Vognen her har Steptronic Automatgear, som er med til at gøre kørsel i byen let, behageligt og sikkert også mere miljøvenlig, men da jeg opdager, at jeg med et lille vip til venstre kan sætte gearskifteren i S, kan jeg ikke lade være med at køre i andet.

IMG_3610

Det frisker lige vognen ekstra op, gør den noget mere rap og mit smil lidt bredere, når der skæres hjørner og laves kvikke overhalinger.

Men da jeg kommer ud på landevejen, vil jeg gerne selv bestemme, så jeg vipper gearskifteren en gang mere, og sætter derved i manuelt.

IMG_3618

Måske er det bare mig, men Mini Cooper sætter altid gang i mit rally-gen, Mini Cooper D er ingen undtagelse, og så er gear jo noget, man skifter selv.

Hjørnerne på den lave friske vogn fornemmes let, og det føles næsten, som har man den på, som den sikkert suger sig til asfalten i skarpe sving og på motorvejssnegle (hvis der altså ikke lige ligger en snegl foran en).

Det er køreglæde for alle, der værdsætter den slags i både byen, på landet og på motorvejen.

IMG_3583

Og tag bare familien med. Med de fem døre er der ikke længere problemer med at sætte børn på bagsædet, og ISOFIX beslagene giver nu fuldt ud mening.

Også bagagerummet har plads til hverdagens og helligdagenes fornødenheder, og lidt mere, hvis man klapper bagsæderne ned.

IMG_3575

Det kan godt være, at ægte Mini Cooper fans synes, at der er gået for meget praktik i en Mini Cooper D. Fornuften har jo altid været tilsidesat til fordel for det sjove, rallyfølelsen og glæden bag rattet i en Mini Cooper, og derfor kan en familievenlig udgave måske virke lidt søgt.

Bare rolig, det er den ikke.

IMG_3586

Mini Cooper D forener bare meget fint køreglæde med en praktisk hverdag.

Det er en sjov vogn i fantastisk design, som man stadig kan fræse ud ad landevejen og rundt om hjørnerne i, når man er alene i vognen, men samtidig også køre pænt, brændstoføkonomisk og nemt have børn med i på bagsædet.

Og på den måde kan mor (eller far) stadig føle sig som rallykørere hele vejen ned til børnehaven.

IMG_3606

Mini Cooper D 5-dørs

Pris kr. 333.067,- (inkl. ekstraudstyr som blandt andet regnsensor, onboard computer og automatgear Steptronic)

Hestekræfter: 116

Topfart: 203 km/t

Kilometer på literen: 27,8

Mini Cooper D fås fra kr. 288.700,-

Author: Malene Raith

Share This Post On