Civiliseret livsstilscruiser Volvo XC60

IMG_2835

Foto Malene Raith

”Hørte du det mor?” Lyder det mystificeret og intenst fra bagsædet.

”Ja,” svarer jeg med et lille lusket smil, ”hvad var mon det??”

Der bliver tænkt, så det knager bag mig, så kommer det velovervejede og nærliggende svar:

”Det er nogen oppe fra rummet, som har brug for hjælp!”

Sig ikke, at det er kedeligt at køre Volvo XC60. Der er dejligt bag rattet, men også på bagsædet kan man få en hel del ud af vognens moderne teknologi, specielt når man kun er 4 år og i besiddelse af en livlig fantasi.

IMG_2841

Hvad det var, der satte gang i tankerne hos sønnen, vender jeg tilbage til.

Vi er nemlig taget på langtur i den smukke hvide Volvo XC60, og det er noget, denne bil er særdeles velegnet til. Også selvom man er lang.

For ud over at jeg elsker at befinde mig højt bag det opvarmede rat og skue ud over trafikken, støtter de luksuriøse lædersæder med orange syninger (fordi det er en Volvo Ocean Race edition) mig helt perfekt.

IMG_2880

Al sammen væsentlige faktorer, der er med til at gøre timerne på motorvejen til en fornøjelse, men det er kun begyndelsen.

Den herligt rummelige Volvo XC60 indeholder naturligvis også tekniske features, som er en lise for chaufføren.

IMG_2875

Sikkerhedspakken, som Volvo kalder den, er nok ekstraudstyr, men den indeholder til gengæld blandt andet Blind Spot Alert, som holder øje med jah, de blinde vinkler, og den aldeles vanedannende Adaptiv Cruise Control.

Den slås nemt til og fra på en knap på rattet, hvorfra jeg også kan styre, hvor lang afstand, som jeg vil tillade til forankørende.

IMG_2865

Indrømmet Adaptiv Cruise Control kræver lidt tilvænning i begyndelsen, man skal lige lære at stole på systemet, men herefter kan man blive slave af det.

For det er super lækkert, at vognen selv følger med ved køkørsel eller tager farten af, hvis en lastbil kører ud foran dig, for så at speede op igen, når den er væk.

IMG_2850

Det fjerner en hel del af kørestresset og gør, at man ikke bliver lige så udmattet efter flere timer i trafikken.

Så med motoren snurrende og sikkerhedssystemerne slået til, lader jeg vognen gøre det meste af arbejdet gennem de 6 trin i automatgearet og nyder den komfortable køretur.

IMG_2845

Også i byen passer Volvo XC60 fint ind. Nok hører vognen til de større, men den er absolut til at overskue i bytrafikken og med sensorer og bakkamera parkeres den let og uden problemer.

Størrelsen gør den desuden nem af komme ud og ind af, i hvert fald for de langstilkede, men også sønnen synes, det er sjovt med et hop ned fra sædet.

IMG_2863

Interiøret er, som man kender det fra Volvo, gedigent, overskueligt og gennem rationelt, alting sidder, hvor det skal og kræver ingen nærmere vejledning.

I Volvo XC60 er der bare endnu mere plads og lidt højere til loftet, foruden at denne altså er en Volvo Ocean Race Edition (en verdensomspændende kapsejlads, som Volvo er hovedsponsor for).

IMG_2856

Det ses blandt andet, ud over de orange syninger på sæder og døre, på detaljer som navnene på havne på midterkonsollen samt emblemerne på siden af vognen.

Selvom det er en glad dreng, jeg har med mig i bilen, er pladsen på bagsædet naturligvis ikke begrænset til børn. Her rigelig med plads til voksne også.

IMG_2849

Og pak al det, du vil til skiferien i Norge. Det kan være her, og den elektriske bagklap, gør det super nemt at pakke bagage eller læsse indkøb af.

Firehjultrækket på vognen tillader dig sågar at køre lidt på fjeldet eller, hvis du mere er til varme, helt ud til den gode strand sydpå.

IMG_2727

Volvo XC60 er en smuk og velskabt muskuløs vogn på den civiliserede måde i en størrelse, der gør den lige anvendelig i byen som på landet.

Den er praktisk uden at være kedelig, og kan derfor bruges som en sådan, men også bare fordi man godt kan lide at køre stort og luksuriøst.

IMG_2838

Den stærke motor gør den kvik på motorvejen og de tekniske sikkerhedssystemer gør det nemt, at opholde sig her i kø eller fart.

Og nårh, ja, så kan de høflige små bip, der advarer om, at man er på vej ud ad sin vognbane, måske lyde som noget fra rummet, der har brug for hjælp.

I hvert fald når man blot er fire år gammel.

Og stik modsat moderne pædagogik og politisk korrekthed lader jeg ham naturligvis blive i troen.

IMG_2831

Volvo XC60 D4 AWD (5 cyl.)

Pris kr. 994.258,- inkl. al ekstraudstyr (som metallak, sikkerhedspakke, panorama elsoltag, teknikpakke, Ocean Race Edition, osv.)

Hestekræfter: 181

Topfart: 195 km/t

Kilometer på literen: 18,9

Volvo XC60 fås fra kr. 599.900,-

Author: Malene Raith

Share This Post On