Frisk og flot ny Hyundai i20

IMG_1089

Foto Malene Raith

”Wow, tjek lige de forlygter!” Udbryder jeg imponeret.

En kortege af nye Hyundai i20 kører hen langs havnefronten, mørket er faldet på og pludselig får jeg øjnene op for de aflange lys over forlygterne, som jeg ikke bemærkede, mens solen skinnede.

Det ser super godt ud, og er endnu en detalje ved den nye Hyundai i20, der bare gør den endnu mere vellykket og cool.

IMG_1116

Tidligere på dagen er vi landet til skyfri himmel og behagelig temperatur i Malaga, hvor Hyundai har inviteret til test af den helt nye Hyundai i20.

Og har solskinnet ikke gjort det, så sender synet af bilerne med den nye lidt bistre front, der møder os i lufthavnen, fluks humøret i vejret.

IMG_1071

Hyundai i20 har fået en ny skarpere frontprofil med en flabet karakteristisk grill og ja, nye cool lygter, foruden nyt interiør, men det vender jeg tilbage til.

Den lille familiebil er også blevet en lille smule længere og bredere, men måske mest væsentligt er akselafstanden øget.

IMG_1067

Den længere afstand mellem hjulene bevirker nemlig, at der er kommet mere plads i kabinen, uden at bagagerummet er blevet mindre. Tværtimod er det faktisk blevet en smule større.

Det gør vognen mere praktisk og behagelig brugbar i hverdagen.

IMG_1502

Hyundai i20 er designet og udviklet på Hyundais designcenter i Rüsselsheim, Tyskland, og det er så godt tænkt af den koreanske bilproducent. at lade europæere udvikle biler til europæere.

Det giver en slags hjemlig genkendelighed i designet, samtidig med at det bærer sit eget præg og er tro i stilen mod sine større og mindre søskende modeller.

IMG_1493

Frisk, rap og en lille smule bister, ser den nye Hyundai i20 ud, i den gyldne version som jeg sætter mig ind bag rattet i, Hyundai har ønsket at skabe en bil, som folk også gerne vil ses i, og det har jeg ingen problemer med i denne.

Som sagt er interiøret også blevet spiffet op, blandt andet er der mulighed for at vælge mellem 4 forskellige farver til instrumentbord og sæder.

IMG_1077

Nej, nej. Ikke noget med neon, ikke gult, rødt eller stribet. Man kan vælge mellem mere nedtonede farver, der matcher bilens ydre, såsom grå, beige, gråblå og, som her, brun.

Hyundai i20 fås i tre forskellige udstyrsvarianter, men basismodellen er allerede godt pakket med herlige features.

IMG_1073

Den har for eksempel varme i sidespejlene, Hill Assist til de stejle ramper og USB stik, foruden sikkerhedsfeatures som seks airbags, selepåmindelse og Lane Departure Warning.

Man kan desuden få lækkert ekstraudstyr som panoramasoltag, aircondition med køl i handskerummet og denne her smarte funktion:

IMG_1083

Bakkamera, der vises i bakspejlet. Cool!

Med solen skinnende på den sorte asfalt går turen i den gyldne vogn ud på motorvejen.

Og der er ingen problemer i at følge med trafikken i den nye Hyundai i20.

IMG_1085

Her er fint med benplads, sæderne er behagelige, og så er vognen dejligt støjsvag, også selvom den ind imellem får godt med omdrejninger.

”Hva’ betyder det nu?” En lille biblyd får mig til at tage farten lidt af vognen igen.

Er det mon fordi, der er fartkameraer i området? Min kollega og jeg kan ikke rigtig gennemskue lyden, men da vi kommer ud på landevejen går det op for os.

Det er naturligvis er Lane Warningssystemet, der advarer om skæv kurs.

IMG_1086

Den friske Hyundai i20 manøvrer rapt og legende let rundt i svingene mellem oliventræerne her, vi får dæleme også lavet en håndbremse vending på en støvet vej, og da vi senere kører ind i Malaga by, får vi glæde af bilens størrelse, som gør den nem at smutte gennem trafikken med og svinge rundt, når man kører i den forkerte retning af havnen.

IMG_1091

Den nye Hyundai i20 er en fiks lille vogn, der ikke bare ser sporty ud, den er det også, naturligvis under hensyntagen til antallet af hestekræfter, man vælger den med.

Her er fin plads til den lille familie, indkøbene der følger med en sådan, eller oppakningen den har brug for på en ferie eller forlænget weekend.

IMG_1101

Det er en sjov og komfortabel vogn med masser af udstyr som standard, friske motorer og et vellykket nyt design, som gør den nye Hyundai i20 til en fornøjelse både at køre og kigge på.

Og det endda selvom solen er gået ned.

Se Hyundai i20 in action fra testkørslen i Malaga her:

 

Hyundai i20

Pris fra kr. 119.995,- (3-dørs)

Hestekræfter fra 75 til 100 i fire forskellige motorer (to diesel og to benzin)

Op til 27 kilometer på literen

Den nye Hyundai i20 har Danmarkspremiere i weekenden den 14. – 15. marts 2015

 

Author: Malene Raith

Share This Post On