Kom med i Opels sorte enke

Foto Malene Raith

I 1967, ikke længe efter at Opel Styling var blevet grundlagt i Russelsheim i Tyskland, skabte designeren Anatole Lapine i 1967 racervognen Schwarze Witwe, Den Sorte Enke, baseret på en Opel Rekord C.

Navnet fik den fire cylindrede og 180 hestekræfters højtydende vogn efter verdens farligste edderkop, da den i perioden fra 1967 til 1969 var med i en række racerløb, hvor den flere gange overlegent kørte fra konkurrenterne.

Med bag rattet dengang var racerkører Erich Bitter foruden en ung Niki Lauda.

IMG_0307

Men i 1970’erne forsvandt bilen sporløst, og det var først da et sjældent eksemplar af en Opel Rekord C fra præcis samme år, dukkede op over tredive år senere, at det blev muligt at genskabe bilen.

Opel Classic Workshop købte den og med hjælp fra den aldrende mester, Anatole Lapine, brugte Opel Classic ekspert, Jens Cooper, to år på at bygge Den Sorte Enke på ny fra bunden.

IMG_0344

“Det var helt fantastisk, han kunne huske hver en lille detalje og tegne tegninger af det hele,” erindrer Jens Cooper om Anatole Lapine på vores lille køretur rundt om Opel Design Center. Han fortæller om stolt om oplevelsen, men også lidt vemodigt.

Den nye Sorte Enke stod nemlig klar i 2012, desværre nåede Anatole Lapine ikke at opleve den, han døde tre uger forinden.

Kom med på den lille køretur her, skru op for lyden og hør en motor, som de ikke bygger dem mere:

 

Author: Malene Raith

Share This Post On