Masser af familie i Seat Ibiza ST

IMG_1388

Foto Malene Raith

”Nåh, så er du rigtig ude at køre familievogn?!” Kommenterer en af mine veninder meget skarpsindigt.

Men det er nu heller ikke til at komme udenom. En stationcar er måske nok den vogntype, der allermest signalerer familie med sit enorme bagagerum og mange praktiske muligheder.

Og det skorter det ikke på i den sorte Seat Ibiza ST.

IMG_1392

Det første der slår mig, som jeg sætter mig bag rattet, er, hvor nydeligt og enkelt interiøret er, uden at der mangler noget.

Sædet er behageligt uden at være for blødt, rattet er stort og uden knapper, og instrumenterne til at overskue ved første blik.

IMG_1364

Der er knapper til sædevarme i midterkonsollen foruden den gode familiefeature: Autolås af alle døre, så pilfingre på bagsædet ikke pludselig kan lufte kabinen igennem på motorvejen.

Urene er såre simple med omdrejningstæller, speedometer og brændstofmåler, foruden ur og udetemperatur, som jeg er meget glad for på denne årstid, hvor vejret hele tiden vipper omkring frysepunktet.

IMG_1348

Radio og klima er her også, og så kan man desuden sætte en lille touchskærm i forruden på sin Seat Ibiza ST med blandt andet navigation (ekstraudstyr) og oplysninger om vognens forbrug, kørsel, m.m.

IMG_1366

Skærmen og dens opsætning genkender jeg fra min VW Up! Om end den her i Seat Ibiza ST kan lidt mere:

IMG_1356

Den har nemlig parkeringssensorer. Nok er det ekstraudstyr, men det er altid godt at have på vogne i denne størrelse.

For nok er det en glimrende hjælp ved parkering, men endnu vigtigere, sensorerne kan gøre opmærksom på små vildbasser, der løber om bag vognen ved daginstitutionen, og den slags steder kommer familiebiler faktisk ofte ved.

IMG_1415

Jeg starter vognen og ruller ud i regnvejret.

Seat Ibiza ST kører rart og ubesværet gennem byen, størrelsen er intet problem, og selvom det er en diesel, er den dejlig støjsvag og komfortabel.

Og det fortsætter, som jeg kommer ud på motorvejen.

IMG_1406

Her accelererer den fint og rapt gennem de fem gear uden at være en vild raket, (den har trods alt kun 90 hestekræfter), men så længe jeg holder mig indenfor hastighedsgrænserne går det glimrende og problemfrit.

IMG_1403

Brændstofforbruget er flot for en vogn på denne størrelse, også selvom jeg altid havner under gennemsnittet, og da jeg kører væk fra motorvejen igen, opdager jeg endnu en favorit feature: Hillhold.

Som forhindrer vognen i at trille baglæns på en stejl rampe.

IMG_1375

Nu har jeg selvfølgelig skrevet så mange gange, at vognen er stor, så at der er masser af plads i bagagerummet, kommer nok ikke som en overraskelse.

Bemærk i øvrigt, at der er poseholdere oppe langs siden til de dage, hvor man ikke køber ind i Ikea eller til en hel uge ad gangen.

IMG_1384

Og ja, naturligvis er der god plads til børnene på bagsædet med eller uden sko og strømper.

For Seat Ibiza ST er god og gedigen familiebil. Her er plads til det hele, også til turen over Storebælt for at besøge svigerfamilien, oven i købet uden at man behøver at bekymre sig over brændstofforbruget.

IMG_1391

Nuvel, her er ikke mange knapper, vilde features eller store armbevægelser, blot masser af rummelighed og praktik i en nydelig og nedtonet stationcar, der har al det, en god familievogn skal have – og ikke mindst: til en pris, der er mere end rimelig.

IMG_1416

Seat Ibiza ST 1,6 TDI Style

Pris kr. 174.900,- (foruden ekstraudstyr for kr. 33.085,-)

Hestekræfter: 90

Topfart: 178

Kilometer på literen: 23,8

Seat Ibiza ST fås fra kr. 127.900,-

Author: Malene Raith

Share This Post On