Miljøvenlig fremtid i Toyota Mirai

ToyotaMirai_low

Salget af den er allerede startet i Japan, og i sommeren 2015 kommer brintbilen Toyota Mirai så endelig til Danmark, som et af de første lande i verden.

Toyota Mirai er som sagt en brintbil, og det er med til at gøre den miljøvenlig på en noget anderledes måde end en elbil.

Brinten tankes nemlig lige så snildt som benzin, og det har to fordele: det er nemt at sætte brintstandere op på de nuværende tankstationer, og der skal ikke bruges lang ventetid på at oplade batteriet.

Samtidig har Toyota Mirai en rækkevidde på 500 kilometer på en optankning.

Toyota_Mirai01_low

Selvom det er en elmotor, der driver Toyota Mirai frem, hvilket iøvrigt betyder, at den er herligt lydløs og har den sjove trinløse acceleration, så er det ikke et batteri, men en brændselscelle, der tilfører motoren strøm, når den laver brinten om til elektricitet.

Og det allerbedste?

Der er ikke noget farligt spildprodukt. Der udledes ikke CO2, sundhedsskadelige partikler eller farlige kvælstoffer, det eneste en brintbil efterlader sig, er vanddamp.

Brændselsceller har hidtil været vanvittig dyre at producere, hvilket længe har været en lænke om benet på brintbilerne, men nu er det altså lykkedes Toyota at få produktionsomkostningerne så langt ned, at Mirai er blevet en realitet.

IMG_0277

Toyota Mirai er Toyotas første serieproducerede brintbil, den havde Europapremiere på Paris Motorshow i oktober, uden at den dog endnu havde fået et navn.

Det har den nu.

Mirai betyder fremtid på japansk.

Toyota Mirai koster 7 millioner yen, svarende til kr. 360.000,- Så billigt slipper vi ikke. Der er offentliggjort en europæisk pris på € 66.000 uden tilskud og moms, men hvad den danske pris bliver, vides ikke endnu.

Du kan se bilen i fart her – bemærk, der er kun dæk- og vindstøj:

Author: Malene Raith

Share This Post On