Eksklusiv komfort og høj puls i Audi A6 og S6

IMG_0614

Foto Malene Raith

”Ooh, shiiit …!” Bremserne hyler og hviner uden at nedbringe hastigheden den mindste smule på den store rustne skrammelkasse med skraldespande, der for fuld fart buldrer ned ad den lille landevej.

Min kollega flyver hen til den røde sportsvogn, som vi har parkeret i solskinnet midt på vejen, og når lige akkurat at flytte den i tide, som den gråbrune lastbil dundrer forbi med det ene hjulsæt i rabatten.

Vi tager begge en dyb indånding og begynder så at grine nervøst.

Jo, jo, den nye super spicy Audi S6 kan naturligvis køre fra en skraldebil på et splitsekund, men det kræver altså en fører bag rattet.

IMG_0599

Vi befinder os i den tyske by Dresden, hvor Audi har inviteret til testkørsel af deres nye faceliftede A6 serie.

Audi A6 er en direktionsvogn, altså en gedigen og komfortabel flyder, der kan flytte sig, hvis man får brug for det, eller blot glide over asfalten på luksuriøs og behagelig vis.

IMG_0548

Ud over, og nu bliver det lidt langhåret, A6 modellerne Limousine (Audis betegnelse for sedan) og Avant (Audis ord for stationcar), er også den sporty S6 og S6 Avant blevet opgraderet, samt den vilde blå topmodel Audi RS 6 Avant.

RS 6 Avant, som har glimrende plads til ægtefællen på passagersædet og børnene på bagsædet, har 560 hestekræfter og kan køre 0 – 100 km/t på 3,9 sekunder. Slut med at komme for sent. Punktum.

IMG_0573

Min kollega og jeg har dog ikke helt så travlt, så vi lægger ud med at prøve den nye Audi A6 Avant.

Og det er bare lækkert at synke ned i det hvide læder, rette sædet til så man sidder perfekt (herligt, at tyskerne husker lårstøtte til de lange kunder), og placere fødderne (eller rettere højre fod for den har automatgear) på sportspedalerne.

IMG_0591

Man har simpelthen lyst til at opholde sig i den lyse og indbydende kabine her i mange timer, hvor de ekstra mageligt anlagde kan tilvælge at få både massage og ventilation i sæderne.

Den store skærm med infotainmentsystemet kører elegant ud og op fra instrumentbordet, som jeg starter vognen, og headup displayet (ekstraudstyr) toner frem i forruden.

IMG_0585

Naturligvis kan man også få al det nyeste indenfor sikkerhedsteknologi som for eksempel Active Lane Assist, der styrer dig tilbage i banen og Active Side Assist, der ved hjælp af avanceret radarteknologi advarer om bilister i den blinde vinkel, men vi får heldigvis ikke brug for noget af det.

IMG_1308

Faceliftet på Audi A6 er for den største del foregået under motorhjelmen.

Der er kommet nye kraftfulde og effektive motorer og en helt ny dobbelt kobling S tronic-gearkasse.

IMG_0598

Vognen ruller da også roligt og helt smooth gennem de 7 gear, som vi giver den gas på autobahnen omkring Dresden, vi kan køre fra det meste i suveræn og overlegen stil og stadig sidde blødt og behageligt, som vi vender snuden ind mod centrum og de mange gamle brosten.

IMG_1309

Udvendigt er Audi A6 blevet mere sporty og elegant med blandt andet nye Xenon forlygter som standard, og bagtil er der kommet nye LED baglygter.

Og så kan jeg aldrig blive træt af at se på de blærede rullende blinklys, og vi jager derfor en udenlandsk kollega gennem byen, så jeg rigtig kan nyde dem.

IMG_0580

Og jo, der er stadig masser af plads i bagagerummet til både stort og småt.

Men det praktiske er pludselig ikke så vigtigt mere, for nu skifter vi vogn.

IMG_0603

Og sikke en vogn. Audi S6. Limousine.

Med 450 hestekræfter og 0 – 100 4,4 sekunder. Goddag.

Og så elsker, elsker, elsker jeg, at den har V8 motor, der buldrer så herligt i disse tider, hvor alle biler skal køre på så få cylindre som muligt. SKØNT!!

IMG_0618

Interiøret er nu mere bidsk end flyderagtigt med sort i sort læderkabine med hvide syninger og et speedometer, der går op til 320 km/t.

Miav!

Og tjekket med navigation mellem urene, så kollegaen kan finde musik på infotainmentsystemet, uden at jeg mister overblikket imens.

IMG_1323

Speederen reagerer prompte, som vi skyder ud af byen og ud på landet.

Audi S6 suger sig til asfalten, som vi giver den gas på de snoede veje, og på motorvejen med fri fart bliver vi trykket tilbage i sæderne i en vogn, der bare bliver ved og ved med at accelerere.

IMG_0623

Fornemmelsen er fantastisk, køreglæden i top tillige med pulsen og smilene store, som vi lige så hurtigt er tilbage i Dresden igen.

Åh, manner for en bandit.

Den nye luksuriøse Audi A6 er på en gang komfortable og sporty, designet er elegant og strømlinet, flabet uden at være prangende (klassisk Audi fristes man til at sige) og køreegenskaberne gedigne og behagelige.

IMG_0631

Og hvad angår Audi S6 kan jeg kun sige: Wouw! En fantastisk sportsvogn, ganske enkelt.

Så længe man bare husker, at den altså ikke flytter sig selv, når skraldevognen skriger i bremserne.

Den nye Audi A6 Limousine starter ved kr. 599.000,- og A6 Avant ved kr. 641.000,-

Begge modeller er rullet ind hos forhandlerne her i november, mens både Audi S6 og storebror RS 6 først kommer i det nye år.

Se den lille film fra turen til Dresden her:

Author: Malene Raith

Share This Post On