Masser af liv i Fiat 500L Living

IMG_7555

Foto Malene Raith

”Hold da op,” griner jeg overrasket, da jeg drejer om hjørnet.

Jeg er netop skiftet fra den gule Fiat 500L Trekking (læs om den HER), der er sporty og off road-agtig, til den i farven lidt mere nedtonede Fiat 500L Living.

Og så skal jeg lige vænne mig til at få et rat mellem hænderne, der pludselig er så blødt i servoen, at jeg et kort sekund helt frygter, at det er ved at ryge af.

IMG_7745

Men den er god nok. Det skal være sådan, kan indstilles sådan, og det tager da heller ikke lang tid for mig at vænne mig til den behagelige vogn, der trods sin flotte størrelse, er dejlig let at manøvrere rundt med.

IMG_7771

Jeg ikke helt lige så højt som i Trekking udgaven, da denne vogn jo ikke er en off road udgave, men jeg har skam stadig et godt udsyn over trafikken, og ure, det dobbelte handskerum og instrumentbordet er det samme.

IMG_7746

Og så er der jo lige det med Fiat og deres gode interiørstil.

Denne Fiat 500L Living er udstyret med mørke sæder med logo og lysegrå kanter, der passer smukt til vognens farve, sidespejle og tag, naturligvis nydeligt og lækkert hele vejen igennem.

IMG_7757

Den firkantede rummelige kabine er en fornøjelse at sidde i, jeg lægger armen på armlænet, og hånden på den store gearknop med de fem gear.

IMG_7753

Også håndbremsen har en størrelse, der ikke er til at tage fejl af, og det er al sammen med til at gøre det hele super brugervenligt.

IMG_7569

Og stor er da også kodeordet her.

For nok ligner Fiat 500L Living absolut sin fikse lillesøster Fiat 500 fra fronten, men går man hen langs siden, er det en helt anden snak.

IMG_7584

Så bliver Bambina nemlig til Mama Grande.

Det kan man selvfølgelig godt mærke på vejen, hvor den store vogn ikke er en hurtigløber med sine 85 hestekræfter, men det er heldigvis sekundært i denne vogn.

Der er naturligvis en højere mening med denne her vogn.

IMG_7560

For ligesom 500L Trekking handler om at være sporty, handler 500L Living om … jep, du gættede det: at leve.

Med masser af plads til dagligdagens bagage i form af liv og indkøb.

IMG_7571

Min søn inviterer da også fluks en veninde fra børnehaven med ind i bilen, og den flade bund ved bagsæderne gør, at de kan faktisk kan stå og lege derinde.

Da han senere bliver sat op i barnesædet, slår han så uden videre det lille bord fra ryglænet ud foran sig, som hans mor vel at mærke ikke kunne finde ud af at åbne.

IMG_7577

Fiat 500L Living kan fås med to ekstra sæder, så der altså er syv i alt, hvis man skal have venner med hjem.

Det koster selvfølgelig på bagagerumspladsen, men de er til gengæld super nemme at slå op og i.

IMG_7761

Godt nok biksede jeg lidt med hattehylden, sådan går det, når man nægter at bruge manual, men den skulle blot skubbes lidt ind og trækkes op, og så var der blot tilbage at hive i stropperne: Flab, flab …

IMG_7764

Og så var der to sæder ekstra.

Altså nok mest til børn, da folk på min størrelse (185 cm) nemt kan komme til at ligne en sær installation.

IMG_7769

Jeg hiver i stropperne igen, og vupti, så er der super meget plads til indkøb, skoletasker og livets gods i bagagerummet igen.

IMG_7563

Hvad man ikke får af vild acceleration i en Fiat 500L Living, får man i god brændstoføkonomi, og det gør den ikke bare super anvendelig og praktisk, sammen med det sjove rummelige design gør det vognen til et køretøj med plads til liv og personlighed.

IMG_7735

Fiat 500L Living 1,3 MJT Popstar

Pris kr. 261.990,-

Hestekræfter: 85

Topfart: 165 km/t

Kilometer på literen: 23,8

Fiat 500L Living fås fra kr. 221.990,-

Author: Malene Raith

Share This Post On