WRC dag 3: Hyundai satte konkurrenterne på plads i Tyskland

IMG_9224

Foto Malene Raith

Så blev 17. og sidste etape af WRC Tyskland kørt, og der var vild spænding om placeringen til sidste minut.

Det hele tog nemlig en uventet drejning allerede fra morgenstunden, da den førende Volkswagen røg af banen i første etape (Etape 15).

IMG_9127

Citroën rykkede herefter op på førstepladsen, men kun for et øjeblik, for allerede på anden etape (løbets 16.) fik den et problem med det ene hjul, der forårsagede at vognen kørte direkte ind i mur på anden etape (16. Etape).

IMG_9119

Det skubbede pludselig Hyundai i20 op i klassementet og det der før lignede en 3. Plads til Hyundai nr. 7, blev nu til en første plads og en anden plads til vogn nummer 8.

IMG_9113

I rally kan alt dog ske, og intet er sikkert, før løbet er slut, derfor holdt alle vejret, som den førende Hyundai rundede vinrankerne på sidste etape.

Heldigvis holdt Thierry Neuville, der i øvrigt er født og opvokset lige ovre på den anden side af den belgiske grænse kort herfra, og co-driver Nicolas Gilsoul hovederne kolde, og kom i mål i sikker stil.

Til stor jubel for hele Hyundai-teamet, der også satte sig sikkert på sølvet.

IMG_9181

Med sejren er Hyundai nu rykket op på en samlet 3. Plads i klassementet, kun syv point efter Citroën på anden pladsen.

Førstepladsen sidder Volkswagen dog stadig sikkert på.

IMG_9201

Hyundai viste i dag, at de for alvor er tilbage i WRC, og Hyundai Motorsport, der til daglig har til huse i Alzenau i Tyskland, kan godt vist godt tillade sig at poppe champagnen.

IMG_0042

Thierry Neuville netop gennem sidste etape og en sikker vinder …

Author: Malene Raith

Share This Post On